• Επικοινωνία
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
No Result
View All Result
Home ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ

Για τον πόλεμο με την Τουρκία

5 Οκτωβρίου, 2022
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για τον πόλεμο με την Τουρκία

Παναγιώτης Λιάκος

Οι γείτονες νικούν μόνο όταν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν ΟΛΑ στραβά και είμαστε διχασμένοι και διεθνώς απομονωμένοι

Η Τουρκία μπορεί να έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε και τόσo πολλά πράγματα αν υπάρχει ποιοτική διαφορά – και αυτή υφίσταται εδώ και αιώνες. Όποιος διαφωνεί ας ρίξει μια ματιά στην ελληνική Ιστορία και ας την αντιπαραβάλει με το ποινικό μητρώο της Τουρκίας.

Για να βρεθεί η χώρα του Ερντογάν σε θέση να υπερισχύσει στρατιωτικά των Ελλήνων πρέπει να είμαστε και διχασμένοι και αφοπλισμένοι και διεθνώς απομονωμένοι. Αυτές οι συνθήκες τώρα δεν συντρέχουν. Σε επίπεδο εξοπλισμών, η ψαλίδα, που έχει ανοίξει, τείνει να κλείσει – κι αυτό ίσως αποτελέσει δέλεαρ για τον Ερντογάν να επιτεθεί για να… προλάβει την εξισορρόπηση της κατάστασης. Αν το κάνει, θα «λουστεί» τις συνέπειες της επιλογής του, η οποία θυμίζει αμφίστομο μάχαιρα. Από τη μια μεριά θα έχει να αντιμετωπίσει τους Έλληνες αξιωματικούς, οπλίτες και λαό, και από την άλλη μια (μικρή ή μεγάλη) μερίδα από τους δικούς του αξιωματικούς και στελέχη της ευρύτερης τουρκικής διοίκησης, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ξένο παράγοντα (που δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί, όπως συχνά αναφέρει).

Υπάρχει επίσης η αίσθηση σε μερίδα αναλυτών της πολιτικής σκηνής της γείτονος ότι η τουρκική αντιπολίτευση, με τη συμπεριφορά της, εξωθεί τον επίδοξο «σουλτάνο» σε πόλεμο με την Ελλάδα για να χάσει -ή έστω να φανεί ότι έχασε- στην αναμέτρηση και εκείνος να καταλήξει στην ίδια κρεμάλα με τον Μεντερές και τον Ζορλού.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά είναι ο έλεγχος του εσωτερικού υπό το πρίσμα της αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών, όπως «εξέγερση» των μουσουλμανικών πληθυσμών που μας στέλνει… πεσκέσι κάθε τόσο ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, πρέπει να διαλυθούν -όχι χθες, αλλά προχθές- τα νεοταξικά πνευματικά νέφη που υλοποιήθηκαν, θυμίζουν το… «Μωρό της Ρόζμαρι» (βλ. ταινία του 1968) και μολύνουν με το κακό που κουβαλούν τη δημόσια εκπαίδευση. Ο μόνος τρόπος να διαλυθούν είναι αφενός να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει αυτό το «μωρό της Ρόζμαρι» με το δημόσιο χρήμα, αφετέρου να δοθεί χώρος στις ελληνικές ιδέες.

Και, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται αστραπιαία επανασύνδεση με τη μεγαλύτερη πηγή της ελληνικής δυνάμεως: τον Θεό.

ΠΗΓΗ newsbreak

ΣχετικάΆρθρα

Η Ελλάδα είναι η «Αγια Σοφιά» της οικουμένης

27 Μαΐου, 2023

Όχι στην «συνεκμετάλλευση»!

24 Φεβρουαρίου, 2023

Τα νησιά μας, η ζωή μας!

13 Ιανουαρίου, 2023

Ο Ευφράτης στερεύει με γοργούς ρυθμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

13 Ιανουαρίου, 2023
Φόρτωσε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία Νέα

Ένας σύγχρονος Δάσκαλος του Γένους και ένα κίνημα Ρωμιοσύνης… γεννήθηκε!

25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ

23 Μαΐου, 2023

Ἄξιος!

12 Ιουνίου, 2021

Η Ελλάδα είναι η «Αγια Σοφιά» της οικουμένης

27 Μαΐου, 2023

Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων (Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος)

27 Μαΐου, 2023

Ψαλτήρι: Θεμέλιος λίθος της καρδιακής προσευχής

27 Μαΐου, 2023

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

Μενού

  • Πολιτική απορρήτου
  • Όροι Χρήσης

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube

No Result
View All Result
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00