«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εκατομμύριο τόνους μαλακό σιτάρι τον χρόνο. Καλλιεργεί 250.000 τόνους και έφερνε 750.000 τόνους κυρίως από την Ουκρανία με 170€ τον τόνο. Πλέον εισάγει από τη Βουλγαρία με 450€ τον τόνο και θα εισάγει από τις ΗΠΑ με 700€ τον τόνο»…
Ο καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καλεί συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας που παράγουν σκληρό σιτάρι, να αρχίσουν να παράγουν μαλακό, προκειμένου σε έναν χρόνο από τώρα να υπάρχει αυτάρκεια.