Οι Ουκρανοναζί βομβάρδισαν τη Μονή Αγίου Ηλία στο Ντονμπάς την ώρα της Προηγιασμένης.

ΕΘΝΙΚΑ

 

Ετοιμάζουν νύχτα ”Αγίου Βαρθολομαίου” για Ορθοδόξους σ’ Ουκρανία που θα τους γυρίσει όμως σε «Τριακονταετή Πόλεμο»!! Οι Ουκρανοναζί βομβάρδισαν τη Μονή Αγ. Ηλία στο Ντονμπάς την ώρα της Προηγιασμένης. ΒΙΝΤΕΟ Συγκλονιστικές εικόνες η ώρα του βομβαρδισμού!!!! 

Οι τρομοκράτες του απαγορευμένου στη Ρωσία «Αζόφ»*, που έχουν απομείνει στη Μαριούπολη, καθώς δεν έχουν άλλα περιθώρια χρόνου, χώρου για ελιγμούς, δυνάμεων και πυρομαχικών έβαλαν με ευθεία πυρά εναντίον μιας ορθόδοξης εκκλησίας. Η Ορθοδοξία προκαλεί τόσο άγριο μίσος στους Ναζί.

Και στις 30 Μαρτίου, οι Ναζί πραγματοποίησαν ένα στοχευμένο χτύπημα από οβίδες των 122 mm στo ναό της μονής Αγ. Ηλία στο χωριό Βαρβάρκα (LPR), όταν τελούνταν εκεί η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Μονή Ilyinsky στο χωριό Varvarka, περιοχή Lugansk

Ο βομβαρδισμός του μοναστηριού άρχισε περίπου στις 15:00 της 30ης Μαρτίου, από την αρχή κιόλας των βομβαρδισμών, ο κόσμος έτρεξε προς το ναό. Με βάση τις δηλώσεις τους, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το χωριό και το μοναστήρι και δεν είναι η πρώτη φορά που κρύβονται σε αυτό το κτίριο.

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του ναού στο έδαφος της μονής, έσπασαν τζάμια και έπεσε σοβάς από την οροφή. Μία από τις ρουκέτες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έπεσε σε προέκταση κοντά στο μοναστήρι, η οποία ως αποτέλεσμα φούντωσε λόγω έκρηξης σωλήνα αερίου.

Η λειτουργία στον ναό άρχισε περίπου στις 15:10, παρά τους βομβαρδισμούς. Όσοι ήρθαν προσευχήθηκαν και έψαλλαν προσευχές, και ο ορθόδοξος ιερέας ακόμα στεκόταν και υπηρετούσε, παρόλο που πύραυλοι πετούσαν γύρω από το ναό.

Οι γυναίκες που βρίσκονταν στο κτίριο έκλαιγαν, ένας από τους άνδρες κόπηκε από ένα κομμάτι γυαλί στο μέτωπό του, αλλά δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Την ώρα του βομβαρδισμού οι γυναίκες έπεσαν στα γόνατα και επιχείρησαν να καλυφθούν πρόχειρα με εικόνες στο κεφάλι.. Συγκλονιστικές εικόνες…

Τέτοιες ενέργειες έχουν μακρά παράδοση στους ένοπλους σχηματισμούς του καθεστώτος του Κιέβου.

ΠΗΓΗ dimpenews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.