• Επικοινωνία
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
No Result
View All Result
Home ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σκοτεινό υπόγειο της ελληνικής τηλεόρασης ρίχνουν άπλετο φως οι άγιοι Αρσένιος και Παΐσιος

13 Φεβρουαρίου, 2022
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στο σκοτεινό υπόγειο της ελληνικής τηλεόρασης ρίχνουν άπλετο φως οι άγιοι Αρσένιος και Παΐσιος

Στρατής Μαζίδης

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς για τη ζωή του αγίου Παϊσίου απέδειξε για άλλη μια φορά πως το κοινό μπορεί να ανέχεται αναγκαστικά τη σαβούρα που του σερβίρεται πολλάκις, αλλά το κάνει αυτό ελπίζοντας ότι ίσως έρθει στιγμή που θα έχει πρόσβαση σε κάτι διαφορετικό.

Όσο κι αν οι επιταγές της σημερινής εποχής είναι απέναντι σε κάθε είδους παραδοσιακή αξία που γνωρίσαμε και σίγουρα αντίθετες με τη χριστιανική θρησκεία, φαίνεται πως δεν μπορούν να ξεριζώσουν ορισμένα πράγματα μέσα στην ψυχή των ανθρώπων.

Το πρώτο δείγμα η εν μέσω πανδημία προβολή του “Ανθρώπου του Θεού” για τη ζωή του αγίου Νεκταρίου. Τώρα έρχεται ο άγιος Παΐσιος και μέσα από αυτόν επίσης η σπουδαία μορφή του σύγχρονου Καππαδόκη πατέρα, αγίου Αρσενίου. Έχει αξία να διαβάσετε το βίο του για να δείτε το πόσα θαύματα είχε κάνει εν ζωή ο άγιος Αρσένιος ώστε τον σέβονταν ακόμη κι οι Τούρκοι.

Οι πολλοί ίσως εντυπωσιάστηκαν από αυτό που είδαν, αλλά όσοι έχουμε δει προηγούμενες δουλειές του σεναριογράφου Γιώργου Τσιάκκα και του σκηνοθέτη Στάμου Τσάμη, μόνο έκπληξη δεν αισθανθήκαμε. Ξέραμε από πριν ότι θα δούμε το καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή τους χρωστούσε καθώς τρία χρόνια νωρίτερα αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν νωρίτερα λόγω οικονομικών δεδομένων του σταθμού την τηλεοπτική σειρά “Μπλε”, μια εξαιρετική παραγωγή, εκεί όπου πρωτοείδαμε τον Αρη Σερβετάλη ως τον μυστηριώδη Αγιορείτη ασκητή.

Όσο για το καστ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανέναν. Όλοι είναι άψογοι στο ρόλο τους κι αυτό είναι σήμα κατατεθέν στις σειρές που υπογράφει ο Τσιάκκας.

Όταν είδα το “Μπλε” και του παραπονέθηκα, όπως χιλιάδες άλλοι Ελλαδίτες που είδαμε τη σειρά μέσω youtube και της πλατφόρμας του Alpha Κύπρου, μου είχε απαντήσει πως ο κύκλος τελείωσε και ότι πάμε για άλλα. Όπως αποδεικνύεται πιο ωραία και πιο μεγάλα. 

Η ιστορία ξαναζωντανεύει μπροστά και είδαμε ήδη στο πρώτο επεισόδιο σημεία από σκέψεις και διηγήσεις. Βλέποντας τη γιαγιά του αγίου Παϊσίου να αποχαιρετά στο μνήμα τους γονείς της, θυμήθηκα πόσες φορές αναρωτήθηκα που να είναι οι τάφοι των προγόνων του πατέρα μου στην Αττάλεια. Πώς 100 χρόνια τώρα δεν τους έκανε κανείς ούτε ένα τρισάγιο. Ότι εκεί είναι θαμμένες όλες μας οι ρίζες.

Επίσης ήταν οι εικόνες και τα λατρευτικά βιβλία που οι Μικρασιάτες προπαππούδες και προγιαγιάδες μας έσωσαν πριν από όλα για να μην τα βρουν οι Τούρκοι.

Ο Τσιάκκας μέσα από τα κείμενα στις σειρές του βρίσκει πάντα τον τρόπο με απλό ύφος να περνά καίρια ερωτήματα όπως αυτό που ακούσαμε να λέει ο Φαρασιώτης “Κι εδώ τι είναι; Ελλάδα δεν είναι;”.

Στο σκοτεινό υπόγειο της ελληνικής τηλεόρασης ρίχνουν άπλετο φως οι άγιοι Αρσένιος και Παΐσιος μέσα από το χέρι του Τσιάκκα, τη σκηνοθετική ματιά του Τσάμη και τις σπουδαίες ερμηνείες ηθοποιών όπως ο Τσακίρογλου, η Παυλίδου, η Σμυρναίου. Κι αυτοί που βρίσκονται στο υπόγειο, όχι μόνο δεν τυφλώνονται αλλά ζητούν περισσότερο.

ΥΓ: Αν ο άγιος Παΐσιος σας προσέφερε ψυχική ανάπαυση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τις σειρές “Μπλε”, “Βασιλική” και “Μίλα Μου” (θα τις βρείτε στο διαδίκτυο). Η τελευταία θα σας ταρακουνήσει όσο δεν πάει άλλο, αλλά και οι τρεις είναι εξαιρετικές, ποιοτικές και διδακτικές παραγωγές. Τελικά υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση.

ΥΓ1: Γιώργο και Στάμο περιμένουμε ακόμη περισσότερα τώρα.

 ΠΗΓΗ freepen

ΣχετικάΆρθρα

Η άλλη όψη του καρναβαλιού…

1 Μαρτίου, 2023

Θεάνθρωπος και διαβολάνθρωποι…

1 Μαρτίου, 2023

Οργή: Ζούμε σε μια μπανανία που παρακολουθείται η μισή χώρα, αλλά δεν έχουμε υποδομές να εντοπίζουμε ένα τρένο 350 ανθρώπων!

1 Μαρτίου, 2023

«Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν…»

20 Φεβρουαρίου, 2023
Φόρτωσε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία Νέα

Ἕνας μεγάλος εὐεργέτης τοῦ Γένους (ἡ 40ή ἐπέτειος τῆς μνήμης τοῦ ὁσίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου)

17 Ιουλίου, 2021

Ο καθ. Ιστορίας της Ιατρικής Zylberman προέβλεψε πως ο « υγειονομικός τρόμος » θα εχρησιμοποιείτο ως ένα εργαλείο διακυβέρνησης. Alexander Dugin:είναι μια ιατρο-στρατιωτική δικτατορία.

8 Νοεμβρίου, 2020

Τα σημεία οδηγούν σε αφύπνιση: Γρηγορείτε!

23 Νοεμβρίου, 2021

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος: ὁ Ἱεράρχης τοῦ καθήκοντος καί ὁ ἀσυμβίβαστος μάρτυρας τῆς ἀλη­­θείας!

12 Νοεμβρίου, 2023

Ο βαθμός της ελευθερίας μας είναι ανάλογος του βαθμού της ενώσεώς μας με τον Θεό

12 Νοεμβρίου, 2023

Άγιος Παΐσιος : Η χαρά της ευγνωμοσύνης

10 Νοεμβρίου, 2023

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

Μενού

  • Πολιτική απορρήτου
  • Όροι Χρήσης

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube

No Result
View All Result
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00