Nεοταξίτες ρασοφόροι

Nεοταξίτες ρασοφόροι

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
Nεοταξίτες ρασοφόροι

παπα-Ηλίας Υφαντής

Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στην «Ελεύθερη Ώρα»(16-1-22):   «Επειδή η Ιερά Σύνοδος διαπίστωσε  ότι διάφοροι κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες, εξαιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ του εμβολιασμού, προτρέπει το λαό να μην παρασύρεται από κάθε είδους ύβρεις, ακόμη και ρασοφόρων.

Τονίζει επίσης ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος την εκφράζει το συλλογικό της όργανο, δηλαδή, η Ιερά Σύνοδος, η οποία αποφασίζει συνοδικά, δηλαδή δημοκρατικά, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και όχι την ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του ευαγγελικου μηνύματος».

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρεται αορίστως σε ύβρεις εναντίον της Συνόδου και των Ιεραρχών εκ μέρους κληρικών. Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν έχω ακούσει κάποιον κληρικό να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πρόκειται για καταξιωμένους, όχι μόνο στην τοπική, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα κληρικούς. Όπως ο Μόρφου Νεόφυτος, ο Κυθήρων Σεραφείμ, ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο π. Ευθύμιος ( Άγιο Όρος). Ο π. Στυλιανάκης, ο π. Καρπαθίου, ο π. Βολουδάκης, ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης. Και πολλοί άλλοι, που ενδεχομένως  μου διαφεύγουν.   

Εκτός αν, λέγοντας «ύβρεις» οι δεσποτάδες, εννοούν τις αλήθειες, που λέγονται και μάλιστα με ατράνταχτα  λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα. Με αποτέλεσμα να μην έχουν ν’ αντιτάξουν ανάλογα επιχειρήματα, κατά το «απορία ψάλτου βηξ». Δεδομένου ότι οι νεοταξίτες έχουν θέσει εκποδών τόσο τη λογική, όσο και την επιστημοσύνη . Γιατί αυτό απαιτεί η διαβόητη «μεγάλη επανεκκίνηση»!

Οι προαναφερθέντες πατέρες αποζητούν επιμόνως τον διάλογο. Σε διαμετρική αντίθεση  με τους νεοταξίτες, ρασοφόρους και αράσωτους , οι οποίοι θέλουν τον μονόλογο. Όπως  βέβαια και οι πληρωμένοι «ειδικοί» Μέγκελε και τα αργυρώνητα ΜΜΕ (=εξαπάτησης). Οι οποίοι έχουν αναγάγει τον παραλογισμό και τον τσαρλατανισμό σε δόγμα πίστεως. Γεγονός, που τους αναγκάζει ν’ αποφεύγουν τον διάλογο, «όπως ο διάβολος το λιβάνι». Για να μην αποδειχθεί η επιστημονική και λογική τους κενότητα και ρηχότητα. Οπότε, πέρα απ’ τις βαρύτατες δικαιικές συνέπειες, θα υποστούν και το λιντσάρισμα του χλευασμού και του εξευτελισμού.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού, γιατί δεν καλούν στα προδοτικά κανάλια τους τις παγκόσμιες για τα σχετικά θέματα αυθεντίες; Όπως τον νομπελίστα Μοντανιέ, ο οποίος αποφαίνεται  ότι τα εμβόλια είναι δηλητήρια. Ή τον διάσημο Ταϋλανδο-Γερμανό Μπαγκντί, ο οποίος κραυγάζει ότι οι κυβερνήσεις και οι «ειδικοί», που, όχι απλά συνιστούν τα εμβόλια, αλλά και εκβιάζουν το λαό να εβολιαστεί, εγκληματούν. Ή τον  Ουκρανο-Αμερικανό, δρ. Ζελένκο που επίσης χαρακτηρίζει τα εμβόλια ότι είναι δηλητήρια και προειδοποιεί ότι, αν του συμβεί κάτι απρόοπτο, υπεύθυνες θα είναι οι φαρμακομαφίες.

Μιλούν για αντιεμβολιαστές. Πράγμα, που συνιστά διαστροφή. Δεδομένου ότι οι, δολίως, βαπτιζόμενοι, αντιεμβολιαστές αντιτίθενται απλά και μόνο στο συγκεκριμένο εμβόλιο. Για πολλούς και διαφόρους ευνόητους λόγους: Ή μήπως δεν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο;  Ή οι φαρμακοβιομηχανίες, οι «ειδικοί», οι εμβολιαστές γιατροί δεν απεκδύονται των ευθυνών τους για παρενέργειες και θανάτους , επιρρίπτοντάς τες  στα θύματα;  Όταν μάλιστα οι ίδιοι κατοχυρώνονται  με το διαβόητο «ακαταδίωκτο»! Πράγμα, που δημιουργεί εύλογες υποψίες για το  θανάσιμο λάκκο, που κρύβει η εμβολιαστική  φάβα. Και το σημαντικότερο: Όταν έχουμε να κάνουμε διαχρονικά με τους πλέον διεστραμμένους πολιτικούς!

Και απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα ποια είναι η στάση της δεσποτοκρατίας; Μήπως την είδατε ποτέ να πάρει το μέρος του λαού; Μήπως, όταν ο προδότης ΓΑΠ  μας υποδούλωνε στα μνημόνια και επρόδιδε την εθνική κυριαρχία ,τους ακούσατε να βγάζουν τσιμουδιά; Τότε που απελπισμένος ο  λαός  αυτοκτονούσε κατά χιλιάδες! Όταν η, λεγόμενη, δικαιοσύνη ενέκρινε και η δεσποτοκρατία, με τη σιωπή της επευλογούσε τα δολοφονικά μνημόνια!  

Ή μήπως τους είδατε να υψώνουν φωνή διαμρτυρίας, όταν ο  Τσίπρας διέπραττε τη βδυλυρή προδοσία των Πρεσπών ; Ή μήπως τώρα, οπότε ο αντίχριστος Κούλης δίνει ρεσιτάλ προδοσίας σε βάρος  του λαού και της Εκκλησίας, είδατε να ιδρώνει το αυτί κανενός; Απεναντίας μάλιστα! Με υστερική εμμονή γίνονται τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα της καλπάζουσας προδοσίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας!

Και φτάνουν στο κατάντημα να λένε πολλά και διάφορα σε βάρος όσων επιμένουν να σέβονται τη συνείδησή τους και να μην εμβολιάζονται.  Όπως κάποιος, που μάλιστα φιγουράρει ως λόγιος και προαλείφεται και ως μελλοντικός αρχιεπίσκοπος. Ο οποίος έφθασε στο κατάντημα  να ξεφουρνίσει, σε στυλ χιτλερικό, την αβυθομέτρητη ανοησία πως οι ανεβολίαστοι είναι οπαδοί του Χίτλερ και του Νίτσε!

Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι το καθεστώς, που έχει αντιγράψει τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι και τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε είναι το καθεστώς της δεσποτοκρατίας. Γιατί μόνο οι δεσποτάδες είναι «νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους». Και μόνο αυτοί τολμούν, όταν οι αδικούμενοι παπάδες τους μιλούν για νομιμότητα, να λένε «εγώ είμαι ο νόμος»! Κι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η δεσποτοκρατία βάζει πλάτη σε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα. Όπως στην τωρινή διαβόητη Κούλοκρατία!

Το άκρως περίεργο και παράδοξο είναι  ότι έχουν μολαταύτα το θράσος να ταυτίζουν το δεσποτοκρατία  με την Εκκλησία. Όταν ο μακαριστός Αυγουστίνος  Καντιώτης φώναζε ότι «Εκκλησία είναι κλήρος και λαός». Γεγονός που δημιουργεί την εύλογη απορία: Στις «συλλογικές και πλειοψηφικές και δημοκρατικές», όπως ισχυρίζονται,  αποφάσεις τους, ποια θέση έχει ο λαός;

Ύστερα απ’τα παραπάνω το ευαγγελικό μήνυμα προς τους νεοταξίτες ρασοφόρους , που ματαιοπονούν, επιστρατεύοντας  ανερμάτιστα, ασυνάρτητα και παραλογα επιχειρήματα, προκειμένου  να κουκουλώσουν τ’ ακουκούλωτα  του νεοταξικού   ερέβους  είναι: Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές!  

ΠΗΓΗ papailiasyfantis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.