«Βαρώσι, πόλη φάντασμα»: Λευκορωσικό συγκρότημα αναδεικνύει το αίσχος της τουρκικής εισβολής με ένα καθηλωτικό βίντε

ΕΘΝΙΚΑ

 

Ένα πραγματικά συγκινητικό τραγούδι για το Βαρώσι, την «Πόλη Φάντασμα» έγραψε το Λευκορωσικό συγκρότημα Main-De-Gloir.

Οπτικοποίησαν μάλιστα τη δημιουργία τους σε ένα καθηλωτικό βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί που περιπλανάται μέσα στα συντρίμμια της πόλης, με την προσμονή του γυρισμού.

Οι Main-De-Gloir, (Μεν Ντε Γκλουάρ) είναι μια πειραματική, post hardcore, ροκ μπάντα από τη Hrodna της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν γι’ αυτούς στο διαδίκτυο, το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια, καθώς και μέταλ διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, κυρίως της Taylor Swift. Τωρινή τους έδρα είναι το Μινσκ.

Στην εισαγωγή του βίντεο κλιπ, πριν από την έναρξη του κομματιού, η αφήγηση αναφέρει για τα Βαρώσια:

«Κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή με απίστευτα ξενοδοχεία, λαμπερές εμπορικές περιοχές και αμμώδεις παραλίες, αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως η Elizabeth Taylor και η Brigitte Bardot.

Όμως όλα άλλαξαν τον Αύγουστο του 1974. Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην Κύπρο, όταν τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν τον έλεγχο της πόλης.

Όλος ο πληθυσμός τράπηκε σε φυγή, φοβούμενος τη σφαγή. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα επέστρεφαν σε λίγες μέρες, αλλά έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε, ωστόσο η πόλη παραμένει εγκαταλειμμένη μέχρι σήμερα».

 ΠΗΓΗ hellasjournal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.