Γιατί μας σκανάρουν; Για να μας κλέψουν την ελευθερία!

Γιατί μας σκανάρουν; Για να μας κλέψουν την ελευθερία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατί μας σκανάρουν; Για να μας κλέψουν την ελευθερία!

Ειρήνη Μαρούπα

Το συνηθίσαμε κι αυτό! Ή μήπως όχι;

Για να μπούμε οπουδήποτε, (σε εμπορικά καταστήματα, εστίαση, μουσεία, θέατρα, στην εργασία μας), σκανάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, κι επιδεικνύουμε την ταυτότητά μας .

Γιατί χρειαζόταν αυτό; Επισήμως, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Διότι μόνο μέσω της πλατφόρμας taxis, είναι εφικτός ο εντοπισμός πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών.

Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Όχι. Για τον απλούστατο λόγο, ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Τελική απόδειξη ότι ο σκοπός δεν ήταν η προστασία μας από τον κορωνοϊό, αποτελεί το γεγονός ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς, επεβλήθησαν μέτρα περιορισμού αποκλειστικά εμβολιασμένων.

Καθώς στους κλειστούς χώρους, που τέθηκαν περιορισμοί ωραρίου και απαγόρευση μουσικής, δεν επιτρεπόταν ούτως ή άλλως, η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

Ωραία και ιδανική φαντάζει η πρόθεση της πολιτείας!

Όμως σκανάροντας τα πιστοποιητικά μας, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων, όλες μας οι είσοδοι οπουδήποτε, η ώρα εισόδου μας, και οι παρέες μας!

Όλες αυτές οι καταγραφές, αποθηκεύονται στην πλατφόρμα του taxis , η οποία είναι στην διάθεση της ΑΑΔΕ (ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων).

Δηλαδή, ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ, έχει πρόσβαση ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΑ, τα προσωπικά μας δεδομένα, (επιπλέον των οικονομικών και περιουσιακών μας στοιχείων).

Ένας ιδιώτης, που κατά την συστατική πράξη της ΑΑΔΕ, δεν γνωρίζουμε καν ποιος είναι, καθώς νομοθετήθηκε, ότι δεν έχει νομική προσωπικότητα, ούτε έδρα.

Ένας αόρατος ιδιώτης, έχει πρόσβαση και δύναται να προβεί σε κάθε σχετική επεξεργασία, δημιουργία προφίλ, κλπ, αναφορικά με τον τρόπο ζωής μας, και την λεπτομερή καταγραφή της καθημερινότητάς μας.

Άρα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι ακριβώς είμαστε, τι κάνουμε κάθε λεπτό, να προσδιορίσει όσα σκεφτόμαστε, στοχεύουμε, λέμε, κάνουμε!

Ο ορισμός της δικτατορίας δηλαδή! (Όταν οι πολίτες γνωρίζουν τα πάντα για τις κυβερνήσεις τους, τότε, είναι δημοκρατία. Όταν οι κυβερνήσεις γνωρίζουν τα πάντα για τους πολίτες τους, τότε είναι δικτατορία).

Θα μου πείτε, τι να κάνουμε; η πανδημία όρισε τις παραμέτρους περιορισμού της ελευθερίας μας. Όμως αυτό είναι ένα γιγάντιο ψέμα.

Οι επιβουλευτές της ελευθερίας μας, δεν είχαν ποτέ επιτύχει τόσο ολοκληρωτικά, όσο σήμερα με το σκανάρισμα, να καταγράψουν κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ούτε με τα capital controls, ούτε με την βίαιη επιβολή ηλεκτρονικών συναλλαγών, ούτε με τα αγαπημένα i-phone, (των οποίων το τσιπάκι εντοπισμού λειτουργεί, ακόμα κι όταν η συσκευή δεν διαθέτει ίντερνετ)!

Ούτε με την σταδιακή εξάρτησή μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, (όπου συχνά οι πιο υπερφίαλοι, ανόητα επιδεικνύουμε πού είμαστε, τι κάνουμε και με ποιους. Λες και ζούμε όταν φαινόμαστε, κι όχι όταν ζούμε)!

Ο πρώην πρόεδρος της ένωσης ευρωπαϊκών τραπεζών, ένας 35άρης Βρετανός (μου διαφεύγει το όνομά του), στην πολύ επιτυχημένη ημερίδα, που διενεργήθηκε τον Μάϊο του 2015 στην Αθήνα, για την ηλεκτρονική ταυτότητα και την κατάργηση των μετρητών, (από την ΑΣΟΕΕ, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης), είχε θέσει το πρόβλημα διαχείρισης των προσωπικών μας δεδομένων, μέσω της χρήσης καρτών πληρωμής:

«η καταγραφή των προτιμήσεών μας μέσω της χρήσης καρτών, θέτει ένα σοβαρό πρόβλημα ελευθερίας, που δεν έχει απαντηθεί. Όποιος διαχειρίζεται το υλικό αυτό, μπορεί να κατασκευάσει το προφίλ μας και να το χρησιμοποιήσει για διαφήμιση, ή ακόμα και για έλεγχο της συνείδησής μας . Έχουν συσταθεί βέβαια, αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;….», είχε διερωτηθεί!

Το σκανάρισμά μας, δήθεν, λόγω κορωνοϊού, πέτυχε το απόλυτο!

Ο Μεγάλος Αδελφός γνωρίζει πού ακριβώς είμαστε, πότε, και με ποιόν, (αν εξαιρέσει κανείς τις οικογενειακές μας στιγμές)!

Μας έκλεψε εν μία νυκτί, με πρόφαση έναν ευγενή σκοπό, (χωρίς καν, αυτός να επιτυγχάνεται), ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελευθερίας μας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τα επόμενα ολοκληρωτικά βήματα, που αντιστοιχούν, στα περιγραφόμενα στο 1984 του Όργουελ, και στον γενναίο καινούριο κόσμο του Χάξλεϋ.

«Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα, μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Όλα προσαρμόζονται στην μία και μοναδική αλήθεια, αυτήν που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός. Όλα. Ακόμα και το παρελθόν: όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον, κι όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν.

Το έγκλημα της σκέψης είναι θανάσιμο αμάρτημα. Γι’αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στην διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα συναισθήματα. Κι όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης, πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό».

Και οι Ολλανδοί, που συγκρούονται καθημερινά, σε κανονικές μάχες με τα ΜΑΤ, λόγω του περιορισμού των ελευθεριών τους, προς τα κει πιστεύουν ότι βαδίζουμε.

Και πάντως, αυτό το παιχνίδι υποταγής των λαών, που παίζουν οι κυβερνήσεις των δήθεν δημοκρατικών κρατών, τίποτα καλό δεν προμηνύει.

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, ειρήσθω εν παρόδω, μια χαρά «κάνει τα στραβά μάτια», για την βάναυση καταπάτηση της ελευθερίας μας, (αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα μας), γι’αυτό το ύψιστο αγαθό, που υποτίθεται ότι προστατεύει!

Πολλοί από εμάς, απώλεσαν την ιδιότητα του πολίτη. Δείχνουν να μην θέλουν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος.

Όλα καλά, αρκεί να μπορούμε να πάμε στα μπουζούκια, τα θέατρα και τις ταβέρνες.

Φαίνεται πως αγνοούν, αυτό που ο πατέρας του Αμερικανικού Έθνους, Βενιαμίν Φραγκλίνος, είπε, το 1776:

«όποιοι θυσιάζουν την ελευθερία τους για την ασφάλειά τους, (σήμερα, ούτε καν για ασφάλεια, αλλά για διασκέδαση), θα απωλέσουν και την ελευθερία και την ασφάλειά τους, γιατί δεν τις αξίζουν».

Η Ορθοδοξία γιόρτασε τα Θεοφάνεια. «Και ιδού φωνή εκ νεφέλης λέγουσα: Ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα. Αυτού ακούετε».

Ο Χριστός εξέφρασε, ως το τέλος, το τέλειο και αγαθό θέλημα του Θεού, την αγάπη και ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΗ!

ΠΗΓΗ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *