Ένας χρόνος με το εμβόλιο

Ένας χρόνος με το εμβόλιο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένας χρόνος με το εμβόλιο

 Ιωάννης Καβαλιώτης

Κλείσαμε έναν χρόνο από το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έγινε στη χώρα μας. 

Ένας χρόνος που μας υποσχέθηκαν ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, ελευθερία και κανονικότητα. Μάλιστα, μοιράζανε και δώρα και χρήματα στους εμβολιαζόμενους (οι νόμοι της αγοράς είναι σκληροί, όπως γνωρίζετε – επιδοτούνται μόνο μειονεκτικά προϊόντα ή είδη που δεν έχουν ζήτηση).

Ένας χρόνος λοιπόν. Το αποτέλεσμα; 20.500 νεκροί. Μια ολόκληρη πόλη. Και η πανδημία καλά κρατεί. Και τα νούμερα αυξάνονται. Κανείς δεν κάθησε να σκεφτεί τι μπορεί να φταίει. Τι γίνεται και στραβώνουν τα πράγματα; Μια ολόκληρη πόλη χάθηκε σε ένα χρόνο.

Την ώρα που κατά την ηγεσία μας (σε ανώτατο επίπεδο όπως λέει ο συμπαθής επιδημιολόγος της περιώνυμης μελέτης), το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό. Τόσο αποτελεσματικό, που οι τίτλοι αντισωμάτων όχι πέφτουν αλλά κάνουν βουτιά λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό. Ούτε μετοχές σε αρνητική χρηματιστηριακή περίοδο να ήσαν. Αφού φτάσαμε λοιπόν στην τρίτη δόση για την οποία μας έλεγαν ότι θα μας θωρακίσει κατά της omicron, ήρθαν οι Βρετανοί και λένε ότι σε δυο μήνες (σε λιγότερο μάλλον) η προστασία μειώνεται στο 30% μετά την τρίτη δόση. Να δούμε τι θα σκαρφιστούν για να δικαιολογήσουν και να επιβάλλουν την τέταρτη δόση, την πέμπτη κλπ.

Παρόλα αυτά τα τραγελαφικά, οι άνθρωποι επιμένουν. Εμβολιαστείτε, το μόνιμο μοτίβο τους. Εκείνος ο θλιβερός αναγνώστης αριθμών που μας λέει ποσοστά και ραντεβού τονίζει ότι γλυτώσαμε 15.000 θανάτους με τα εμβόλια. Δεν σκέφτεται όμως ότι αυτό είναι υπόθεση εργασίας, ενώ οι 20.500 θάνατοι είναι υπαρκτή πραγματικότητα. Πως να σκεφτεί όμως ένας νευροχειρούργος που επιπλέον είπε το εξής αμίμητο στην TV: Δεν συζητώ το θέμα της ασφάλειας (μπορεί άραγε να το συζητήσει;). Το θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί. Ο νευροχειρούργος το έλυσε. Φαίνεται έκατσαν μαζί με τον έτερο χειρούργο, τον πλαστικό και βρήκαν πειστικές λύσεις και απαντήσεις.

Στη σειρά βρίσκεται και ο αξιαγάπητος πνευμονολόγος, μόνιμη επωδός του οποίου είναι: φταίνε οι ανεμβολίαστοι. Το σύστημα υγείας το επιβαρύνουν οι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι (ούτε 15% σύμφωνα με τον αναγνώστη των αριθμών). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σήμερα ότι το 88% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι. Πως φταίνε τότε οι ανεμβολίαστοι; Αυτό το μικρό ποσοστό (12%) είναι ο κίνδυνος; Αυτοί μόνον αρρωσταίνουν; Εξάλλου αυτοί είναι μαντρωμένοι. Τα μόνα μέρη που πάνε είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι.  Μέρη που ούτε μπορεί να συχνάζεις ούτε μπορείς να παραμένεις επί πολύ. Οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που τριγυρνούν παντού, ελεύθερα. Γι αυτό λοιπόν κύριοι τηλεαστέρες αφήστε τις κραυγές. Έχουμε επιδημία εμβολιασμένων και ουχί ανεμβολίαστων.  Φωνάζετε δεν φωνάζετε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τα μέτρα που παίρνετε ή ΘΑ πάρετε πρέπει να είναι ίδια για όλους. Όχι να αφήνετε το μεγάλο μέρος του πληθυσμού να “αλωνίζει” (και συγχρόνως να κατηγορεί ή και να μισεί τους ανεμβολίαστους). Θα μου πείτε τους υποσχεθήκαμε ελευθερία. Ναι, αλλά τώρα το αντίτιμο το πληρώνει όλος ο λαός.  

Ένας χρόνος εμβολιασμών, εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν και η κατάσταση επιδεινώνεται. Τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Το αν και τι συμμετοχή έχει το εμβόλιο σε όλο αυτό δεν το γνωρίζουμε. Όμως είναι δεδομένο ότι η κατάσταση επιδεινώνεται παρά τους εμβολιασμούς. Και σήμερα ανακοινώθηκαν 21600 και κάτι κρούσματα. Έλεος κύριοι. Πέστε μας επιτέλους πόσοι οι εμβολιασμένοι και πόσοι οι ανεμβολίαστοι; Αν κάποιος καλόπιστα κοιτάξει γύρω του θα δει ότι νοσούν κατ΄ εξοχήν οι εμβολιασμένοι. Άρα η διαχείριση είναι παντελώς λανθασμένη. 

Στους αγώνες όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, ο προπονητής την αλλάζει. Στην πανδημία αυτή, στη χώρα μας αυτή, την ομάδα διαχείρισης έπρεπε ήδη να την είχαν πετάξει στα αζήτητα ανεπιστρεπτί!

 ΠΗΓΗ loimoxi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *