Βέλγος Καθηγητής Ψυχολογίας : Ο έλεγχος του νου χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να σας υποδουλώσει μέσω της «Μαζικής Διαμόρφωσης»

Βέλγος Καθηγητής Ψυχολογίας : Ο έλεγχος του νου χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να σας υποδουλώσει μέσω της «Μαζικής Διαμόρφωσης»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βέλγος Καθηγητής Ψυχολογίας : Ο έλεγχος του νου χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να σας υποδουλώσει μέσω της «Μαζικής Διαμόρφωσης»

 

Ο Dr. Mattias Desmet, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο, έχει συντάξει μια διατριβή που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ακολουθούν την ψευδαίσθηση του κορονοϊού της Γουχάν (Covid-19).

Ο Desmet το αποκαλεί «Μαζική Διαμόρφωση» (Mass-Formation), ένα φαινόμενο κατά το οποίο τα άτομα αποκόπτονται τόσο πολύ από την πραγματικότητα και τις υγιείς σχέσεις μεταξύ τους, ώστε καταλήγουν να προσκολλώνται σε τεχνητές ιδέες που τους συνδέουν ξανά μεταξύ τους, αλλά με συνθετικό τρόπο.

Αποθρασύνοντας την κοινωνία με μια σταθερή ροή «ακαθαρσιών» (π.χ. LGBTQ, Hollywood, οικονομική τρομοκρατία, διεφθαρμένη θρησκεία), οι κοινωνικοί μηχανικοί κατάφεραν να κόψουν με επιτυχία τους δεσμούς που συνήθιζαν να ενώνουν την κοινωνία. Αυτό δημιούργησε μιααίσθηση απώλειας σε πολλούς, και αυτό που ο Desmet περιγράφει ως «Άγχος που αιωρείται ελεύθερα» (Free-Floating Anxiety, FFA).

«Πρέπει να υπάρχουν πολλοί κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που βιώνουν έλλειψη κοινωνικών δεσμών», λέει ο Desmet. «Άνθρωποι που βιώνουν μια έλλειψη «δημιουργίας νοήματος». Ανίκανοι να καταλήξουν σε λογικά συμπεράσματα».

«Υπάρχουν πολλά άτομα με άγχος ελεύθερης αιώρησης (Free-Floating Anxiety, FFA). Free-Floating επειδή δεν υπάρχει τίποτα για να συνδέσουν το άγχος τους. Δεν υπάρχει σημείο εστίασης. Αδυνατούν να προσδιορίσουν τι τους προκαλεί, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουν. Υπάρχει επίσης πολλή ψυχολογική δυσαρέσκεια που αιωρείται ελεύθερα. Οι άνθρωποι μπορεί να βιώνουν την καθημερινή τους ζωή ως χωρίς κανένα σκοπό ή νόημα».

Το Covid έχει γίνει η ταυτότητα πολλών ανθρώπων

Η FFA, υποστηρίζει ο Desmet, είναι ένα από τα πιο οδυνηρά ψυχολογικά φαινόμενα που βιώνει κανείς, οδηγώντας συχνά σε κρίσεις πανικού. Πρόκειται για μια μη εστιασμένη, συγκεχυμένη κατάσταση του νου στην οποία υπάρχει κάτι που προκαλεί αυτό το άγχος, αλλά ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει τι είναι.

Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι η πανδημία. Την κατάλληλη στιγμή, οι εκάστοτε εξουσίες δρομολόγησαν μια «κρίση» που έδωσε αντικείμενο στο άσκοπο άγχος των ανθρώπων. Τους έδωσε έναν νεοανακαλυφθέντα σκοπό : να νικήσουν έναν «ιό» φορώντας μια μάσκα, μένοντας μακριά από άλλους ανθρώπους και «εμβολιαζόμενοι».

«Αν ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων είναι πρόθυμο να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτού του αντικειμένου άγχους χωρίς να έχει σημασία το κόστος, τότε σε ένα δεύτερο βήμα οι άνθρωποι ξεκινούν μια συλλογική και ηρωική μάχη με αυτό το αντικείμενο άγχους και με αυτόν τον τρόπο αναδύεται ένα νέο είδος κοινωνικού δεσμού και μαζί με αυτό ένα νέο είδος «νοηματοδότησης» ή σκοπού», λέει ο Desmet.

«Ξαφνικά όλη η ζωή κατευθύνεται προς τη μάχη με αυτό το Αντικείμενο του Άγχους. Αυτό δημιουργεί νέα αίσθηση σύνδεσης με τους άλλους στη Μαζική Σχηματοποίηση».

Όλα αυτά έχουν γίνει και στο παρελθόν, είναι σημαντικό να σημειωθεί. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Ρωσία σκηνοθέτησε μια πανδημία που, όπως και η σημερινή, χρησιμοποιήθηκε για να εγκαινιάσει ένα ιατρικό αστυνομικό κράτος.

Και αυτή είναι η τελική λύση, παρεμπιπτόντως: να καταλάβουμε πλήρως τον πλανήτη και να υποτάξουμε όλους όσους ζουν σε αυτόν υπό απόλυτο αυταρχισμό. Αυτός είναι ο στόχος της πανδημίας, της παραλλαγής «Omicron» (Βλακώδης) και κάθε άλλης πτυχής αυτής της απάτης.

Επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν προσκολληθεί στην ιδέα του «ιού», ολόκληρη η ύπαρξή τους, ακόμη και η ταυτότητά τους, εξαρτάται από την αφήγηση γύρω από αυτόν. Τα Μέλη Covidians είναι πλέον δεμένοι με τη μυθοπλασία, και δεν υπάρχει περίπτωση να αποκολληθούν κάποιοι από αυτούς από αυτήν – πιθανότατα ποτέ.

«Η αντίσταση στην κατανόηση ότι το αφήγημα είναι ψευδές ή λανθασμένο οδηγείται από τον φόβο της επιστροφής στην κατάσταση του ελεύθερα αιωρούμενου άγχους και της επιθυμίας να συνεχίσουμε να βιώνουμε την ψυχική μέθη», προειδοποιεί ο Desmet.

«Αυτό εξηγεί γιατί η επιχειρηματολογία με βάση τα γεγονότα δεν θα λειτουργήσει. Τα γεγονότα δεν έχουν πλέον σημασία γι’ αυτούς. Δεδομένων των γεγονότων, είναι ανίκανοι να καταλήξουν σε λογικά συμπεράσματα, ακόμη και προς το συμφέρον τους … Η Μαζική Διαμόρφωση είναι επίσης παρόμοια με τη μαζική ύπνωση όσον αφορά την προθυμία των ανθρώπων να ανεχθούν πράγματα που κανονικά είναι ανυπόφορα».

Πώς λοιπόν κερδίζουμε;

Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 25% του πληθυσμού δεν μπορεί να υπνωτιστεί. Και περίπου το 10% είναι πολύ ευαίσθητο στην ύπνωση.

Ο καθηγητής Desmet το απλοποιεί ακόμη περισσότερο για εμάς. Λέει ότι το 30% των ανθρώπων είναι πλέον βαθιά υπνωτισμένοι και έχουν αποδεχτεί παράλογα τις πειραματικές λήψεις ως τη λύση τους . Το 40% δεν είναι ακόμη υπνωτισμένο, αλλά τελικά θα πάει μαζί με το κοπάδι.

Και οι υπόλοιποι βλέπουμε τα πράγματα καθαρά.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο εχθρός είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί αν οι μάζες ξυπνήσουν ποτέ από την ύπνωσή τους, θα απαιτήσουν δικαιοσύνη και έτσι πρέπει να διατηρείται συνεχώς το άγχος στις μάζες μέχρι να ολοκληρωθεί ο «μαζικός σχηματισμός».

Είμαστε η φωνή της διαφωνίας. Και ενώ μπορεί να μην έχουμε μεγάλη επιρροή στο υπνωτισμένο 30%, πρέπει οπωσδήποτε να κυριαρχήσουμε στο 40% που θα πάει μαζί με το κοπάδι.

Πρέπει να γίνουμε το κοπάδι.

Είτε νομίζετε ότι όλα αυτά συνέβησαν τυχαία ή συνωμοτικά . Είτε οι λόγοι σας βασίζονται στη θρησκεία είτε στην προσωπική υγεία, η φωνή της διαφωνίας μας πρέπει να γίνει μία, να μεγαλώσει και να μην τελειώσει ποτέ.

Πρέπει να απλώσουμε τους σπόρους της αμφιβολίας σε όλους: Στο βενζινάδικο, στο μπακάλικο, στη δουλειά, με τους γείτονες.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο ή μια βίαιη επανάσταση, γιατί μπορούν να το ελέγξουν.

Η βία δεν θα διώξει τους ανθρώπους από την ύπνωση, απλώς θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους σε αυτήν.

Το να λες την αλήθεια έχει γίνει επαναστατική πράξη. Το να πείτε την αλήθεια σε όλους όσους συναντάτε θα σώσει την ανθρωπότητα, οπότε συνεχίστε να το κάνετε.

ΠΗΓΗ kanenazori

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *