Γιατί άραγε τόσο άγχος;

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

 

«Οὐ βασιλέων ἐστί νομοθετεῖν τῇ ἐκκλησίᾳ. Ὅρα γάρ, τί φησιν ὁ θεῖος ἀπόστολος· «Καὶ οὓς μὲν ἔθετο ὁ θεὸς ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ πρῶτον ἀποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον ποιμένας καὶ διδασκάλους, πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῆς ἐκκλησίας», – οὐκ εἶπε βασιλεῖς– !» (Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός)

Ήταν θέμα χρόνου. Ποια θα είναι η κατάληξη (αν θα ισχύσει το μέτρο και μετά από πόσες εντάσεις, καυγάδες, κατηγορίες και αμαρτίες), ο Θεός μόνο ξέρει.

Πάντως, “η πανδημία καλπάζει”, αλλά το κράτος συνεχίζει να μη μας ενημερώνει πόσοι από τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό είναι πραγματικά άρρωστοι και δυσκολεύονται ή κινδυνεύουν, πόσοι έχουν ήπια συμπτώματα και πόσοι δεν νοσούν καθόλου. Οι δύο τελευταίες ομάδες (ήπια ή καθόλου συμπτώματα), που πιθανόν είναι η συντριπτική πλειοψηφία, απλώς εφοδιάζονται πλέον με την κατάλληλη ανοσία στον ιό, χωρίς να χρειάζεται να εμβολιαστούν.

Μήπως γι’ αυτό η Κυβέρνηση έχει τόσο άγχος να εμβολιαστούμε όλοι, για να μην προλάβουμε να αποκτήσουμε ανοσία χωρίς εμβόλιο;

Πάντως εξακολουθούμε να μη βλέπουμε το ίδιο άγχος για άλλες απειλές, όπως ο καρκίνος (το έχουμε ξαναγράψει), που σκοτώνει περίπου 65.000 ανθρώπους ΕΤΗΣΙΩΣ στη χώρα μας (εκτός των αμέτρητων χιλιάδων – ακόμη και μικρών παιδιών -που υποφέρουν και που μαζί τους υποφέρουν και οι οικογένειές τους) και ο οποίος θα μπορούσε να καταπολεμηθεί αν οι αιτίες που τον προκαλούν, έστω στο μέτρο του δυνατού, στοχοποιούνταν όσο ο νέος κορωνοϊός και αν εκείνοι που διαχειρίζονται προϊόντα που διαπιστωμένα είναι καρκινογόνα (και αν δεν είναι διαπιστωμένα, να διαπιστωθεί ποια είναι) επικηρύσσονταν όπως οι ανεμβολίαστοι…

Όσο δεν βλέπουμε ένα τέτοιο ενδιαφέρον (ούτε και το τρομερό θανατικό από Covid-19 που ισχυρίζονται γύρω μας) δεν πρόκειται να πειστούμε για την αγάπη του “Μεγάλου Αδελφού”, στον οποίο απροκάλυπτα πλέον εξελίσσονται τα κράτη, όχι μόνον το δικό μας.

Τέλος πάντων. Μην πάμε μέσα και για… fake news… Είπαμε: ο Θεός βοηθός και ας είμαστε όλοι συγχωρημένοι, εχθροί και φίλοι (οι χριστιανοί δεν έχουμε εχθρούς, παρά μόνο τον διάβολο), πιστοί και άπιστοι, Χριστούγεννα έρχονται.

Ο Θεός να ελεήσει και να συγχωρήσει και σώσει όλο τον κόσμο!

ΠΗΓΗ nekros

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *