Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία… και όχι ένεση!

Uncategorized

Ένας νέος ηθοποιός, από τους Millenials, απευθύνεται στους αδιάφορους νέους της γενιάς του, λέγοντας:

Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους millennials που σπεύδουν να εμβολιαστούν, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα για τη βασανισμένη γενιά μας δεν θα έρθει με καμία δόση κανενός εμβολίου. Για κάποιους από εμάς, η επιστροφή σε μια πιο βιώσιμη συνθήκη ύπαρξης ίσως έρθει κάποτε με την αποπληρωμή της τελευταίας δόση ενός τραπεζικού δανείου.

Αλλά, για την χαμένη γενιά μας γενικά και για την κοινωνία συνολικότερα, η πολυπόθητη αυτή «επιστροφή» δεν θα έρθει ποτέ, γιατί μεταβαίνουμε με εντατικούς ρυθμούς σε έναν γενναίο νέο κόσμο χωρίς δημοκρατία, χωρίς ιδιοκτησία και χωρίς ιδιωτικότητα. Σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα αναιρέσει την έννοια της ανθρώπινης εργασίας και δημιουργικότητας.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι οι καραντίνες στην Ελλάδα θα συνεχιστούν τουλάχιστον για μια πενταετία ακόμα – και θα σταματήσουν, όχι όταν εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, αλλά όταν πτωχεύσει το σύνολο των μικρών επιχειρήσεων. Οι καραντίνες δεν είναι υγειονομικό μέτρο, αλλά μέτρο δημόσιας τάξης και μέτρο ελεγχόμενης κατεδάφισης της οικονομίας, στην υπηρεσία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Συνεπώς, όσες δόσεις εμβολίων και να κάνουμε, η κυβέρνηση και οι σύμβουλοί της θα μας κλείνουν μέσα ξανά και ξανά μέχρι να ολοκληρωθούν οι τεράστιες οικονομικές, βιομηχανικές, τεχνολογικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν. Ουδόλως νοιάζονται για τη δημόσια υγεία. Άλλα είναι τα κριτήρια και άλλοι οι όροι που θα επιτρέψουν το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, όπως:

– Κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

– Θέσπιση ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος για κάθε πολίτη

– Μετατροπή των πόλεων σε «έξυπνες» πόλεις, των σπιτιών σε «έξυπνα» σπίτια και των αυτοκινήτων σε «έξυπνα» αυτοκίνητα

– Κατάργηση στην πράξη της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών

– Κατάργηση του 50% των κλάδων εργασίας λόγω τεχνητής νοημοσύνης

– Δραστικός περιορισμός της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και της δυνατότητας των πολιτών να κατέχουν και να εκμισθώνουν ακίνητα

– Εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων και δυναμική είσοδος πολυεθνικών όπως η Amazon, η Google, το Netflix και το Facebook στο λιανεμπόριο, την εστίαση και την ψυχαγωγία

Αγαπημένη μου, χαμένη μου γενιά της κρίσης, millennials, 30 – 39, ή όπως αλλιώς μας αρέσει να λεγόμαστε.

Λυπάμαι που σας το χαλάω, αλλά η ελευθερία δεν έρχεται με μια ένεση.

Η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη. Και, όπως η ανθρώπινη ιστορία μας έχει διδάξει ως τώρα, καμιά κυβέρνηση δεν χάρισε ποτέ την ελευθερία στους πολίτες της. Την κέρδισαν μόνοι τους κάνοντας αγώνες και επαναστάσεις.

ΠΗΓΗ triklopodia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *