Ντροπή … !

Uncategorized

 

«…Τό συνέδριό μας στόχο του ἔχει νά φωτίσῃ ἀκριβῶς μέ καινούργιο βλέμμα τίς ἐσχατιές μιάς μικρῆς ἀλλά πλούσιας σέ γεγονότα ἱστορικῆς περιόδου τῆς Ἠπείρου καί τῆς πόλης μας μέ καινούργια στοιχεῖα πού ἡ ἔρευνα φέρνει στό φῶς τῆς δημοσιότητας… Τήν ἀλήθεια καί μόνον,αὐτός εἶναι ὁ σκοπός τοῦ συνεδρίου...» (Εἶπε μεταξύ ἄλλων βαρύγδουπων ,ὁ Ἐλισάφ, στό χαιρετισμό τοῦ διεθνοῦς συνεδρίου γιά τόν Ἀλῆ πασᾶ, Ἐδῶ, ὅπου ἔχουν καί ζωντανή μετάδοση παρακαλῶ !) 

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1798 που στα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης τα στρατεύματα των Τουρκαλβανών του Αλή Πασά πολέμησαν εναντίον Ελλήνων πολεμιστών και γαλλικού σώματος, ( μάχη Νικόπολης) νίκησαν, κατέλαβαν την Πρέβεζα και έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες. Ανάμεσά τους ήταν και 100 επίλεκτοι Σουλιώτες πολεμιστές.

Ο Αλή Πασάς αρχηγός μιας  ληστοσυμμορίας, όπως και ο πατέρας του, μετά την κατάληψη της Πρέβεζας δεν σταμάτησε να στέλνει πεσκέσι στον σουλτάνο τσουβάλια με κεφάλια Ελλήνων που αποκεφαλίστηκαν για να γιορτάσουν την νίκη του.

Συνέχισε με τις σφαγές του Ζαλόγγου και του Σέλτσου το 1803 και 1804,( Το δεύτερο και μεγαλύτερο Ζάλογγο των Σουλιωτών. Η Μάχη του Σέλτσου, στην Ιερά Μονή, που οδήγησε σε σφαγές. 250 γυναικόπαιδα επέλεξαν τον ηρωικό θάνατο από την αιχμαλωσία…) του Γαρδικίου το 1812, του Χορμόβου το 1813, της Χειμάρρας το 1815, και σωρεία άλλων μεμονωμένων σφαγιασμών και μαρτυρικών θανατώσεων, που διέταξε για πάμπολλα ένδοξα άτομα των αγώνων, που «έπεσαν» για την Επανάσταση  και την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Ο Αλή Πασάς είναι ο μεγαλύτερος σφαγέας των Ελλήνων, όλων των περιοχών της δικαιοδοσίας του.

Μετά από αυτά που διαβάσατε είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι σήμερα 22 Οκτωβρίου 2021 γίνεται στα Ιωάννινα συνέδριο υπό την αιγίδα της επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σφαγέα των Ελλήνων Αλή Πασά!!!!!!!

Να θαυμάσουμε  λοιπόν

τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ για το απαράδεκτο και απρεπές τριήμερο Συνέδριο.

τον Περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρο Καχριμάνη για το Συνέδριο, που θέλει να παρουσιάσει και να προβάλει τον μέγιστο, ίσως εχθρό των Ελλήνων επαναστατών, ως έναν «εκσυγχρονιστή ηγέτη» της εποχής του, που έκανε «έργα» και είχε οργανώσει μια «πολυπολιτισμική κοινωνία», που λειτουργούσε εύρυθμα, καθιστώντας τα Ιωάννινα, μια νέα Αθήνα, κατά την άστοχη παρομοίωση της κας Γιακωβάκη, αλλά και των τεσσάρων Αλβανών ομιλητών, που θα υμνήσουν τον Αλή.

τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη,  για την συνδιοργάνωση, με τον Δήμο Ιωαννιτών, αυτού του ανθελληνικού Συνεδρίου, με την σκέψη, ότι οι νέοι επιστήμονες που θα αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο αυτό, θα διδάξουν στην μαθητιώσα ελληνική νεολαία, ότι ο κάθε τύραννος και σφαγέας του Ελληνισμού, μπορεί να είναι σημαντικότερος από τους Έλληνες ήρωες της Επανάστασης του 1821 που δόξασαν τον Αγώνα για την Ελευθερία προσφέροντας θυσία την ίδια τη ζωή τους, που την αφαίρεσε ο χειρότερος των τυράννων, ο Αλή πασάς, το «τιμώμενο» πρόσωπο του απαράδεκτου και απρεπέστατου, για την Ελλάδα, αυτού Συνεδρίου.

Και τέλος την  Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τα δείγματα γραφής, που έχουν δώσει κάποια επιστημονικά μέλη της Επιτροπής που ηγείται, αφού  έχουν εκφραστεί απαξιωτικά, για τον «Γέρο του Μωριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για το λιοντάρι  της Ρούμελης, Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο, ως δικτάτορα.

Αντί να διοργανωθεί ημερίδα τιμής και μνήμης των θυμάτων του Αλή Πασά και των ηρώων που μας ελευθέρωσαν, κάνουν παράτες για τον τύραννο.

Όπως πάμε σε λίγο θα ακολουθήσουν και αναθέματα για τους Μεσολογγίτες, τους Σουλιώτες, τους Αιτωλικιώτες ,τους Μποτσαραίους, τους Τζαβελλαίους, και γενικώς όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στους Οθωμανούς αναμορφωτές. 

Τάσος Φραγκαναστάσης, Δ/ντής Γενικού Λυκείου Αιτωλικού

( ἀπό ἐδῶ)

Μέ τί μάτια, ἄρα γε, θά βλέπουν ὅλοι ἐκεῖνοι πού θά παρευρεθοῦν σ᾿αὐτό τό συνέδριο, τήν ἀλήθεια γιά ἕναν καταγεγραμμένο ἱστορικῶς, σφαγέα τῶν Ἑλλήνων, ἐπί ὀθωμανικῆς κατοχῆς ; « Τήν ἀλήθεια καί μόνον» εἶπε ὁ Ἐλισάφ πως θά προβάλλει τό συνέδριο αὐτό, ἀλλά μπορεῖ νά μᾶς πῇ πῶς ἐννοεῖ τήν ἀλήθεια τιμώντας ἕνα πρόσωπο ὅπως : 

Ο Αλή Πασάς αρχηγός μιας  ληστοσυμμορίας, όπως και ο πατέρας του, μετά την κατάληψη της Πρέβεζας δεν σταμάτησε να στέλνει πεσκέσι στον σουλτάνο τσουβάλια με κεφάλια Ελλήνων που αποκεφαλίστηκαν για να γιορτάσουν την νίκη του. Συνέχισε με τις σφαγές του Ζαλόγγου και του Σέλτσου το 1803 και 1804,( Το δεύτερο και μεγαλύτερο Ζάλογγο των Σουλιωτών. Η Μάχη του Σέλτσου, στην Ιερά Μονή, που οδήγησε σε σφαγές. 250 γυναικόπαιδα επέλεξαν τον ηρωικό θάνατο από την αιχμαλωσία…) του Γαρδικίου το 1812, του Χορμόβου το 1813, της Χειμάρρας το 1815, και σωρεία άλλων μεμονωμένων σφαγιασμών και μαρτυρικών θανατώσεων, που διέταξε για πάμπολλα ένδοξα άτομα των αγώνων, που «έπεσαν» για την Επανάσταση  και την Ελευθερία της Πατρίδας μας. 

Κάτι δέν πάει καλά καί σίγουρα αὐτό δέν εἶναι στό δικό μας μυαλό…

 

ΠΗΓΗ sxolianewsἩ Πελασγική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *