Πούλησε την ψυχή του στον Ερντογάν για έναν και μόνο λόγο!

Uncategorized

 

Έψαξα πάρα πολύ το θέμα Ελπιδοφόρου και τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να διαπιστώσω τι πραγματικα συνέβη. Διότι όλο το παρασκήνιο αλλά και το προσκήνιο αποτελούν μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη όταν τα πράγματα στα ελληνοτουρκικά είναι σε αυτή την ολισθηρή ατραπό.

Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στην ίδια την «εμπλοκή» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Διότι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, υποστήριξε πως ο Πατριάρχης ήταν γνώστης των ενεργειών του και τις απόφασης του να παρευρεθεί δίπλα στον Ερντογάν κατά τα εγκαίνια του «κέντρου τουρκικής προπαγάνδας» στην Νέα Υόρκη.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Πατριάρχης δεν γνώριζε το παραμικρό για την πρόθεση αυτή του Ελπιδοφόρου! Παρά τα όσα υποστηρίζει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο Βαρθολομαίος δεν είχε ιδέα για το τι πρόκειται να κάνει, ούτε φυσικά είχε δώσει την ευλογία του! Άρα ο Ελπιδοφόρος είπε ένα μεγάλο ψέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Το δεύτερο σοβαρό σημείο στην συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου Αμερικής, είναι η συνεννόηση που είχε με την Ελλάδα, την κυβέρνηση της Ελλάδας δηλαδή, πριν προβεί σε αυτή την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί από επίσημα ελληνικά χείλη για την παρουσία του κατοχικού εισβολέα Τατάρ στην συγκεκριμένη εκδήλωση! Είχε επίσης προειδοποιηθεί ότι ο Τατάρ θα επεδίωκε να φωτογραφηθεί μαζί του, ακριβώς για να λάβει μία έμμεση «νομιμοποίηση».

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος λοιπόν αγνόησε παντελώς αυτή την ελληνική προειδοποίηση και προσήλθε κανονικά στην τελετή της ντροπής. Διαμηνύοντας το μάλιστα στους συνομιλητές του – αξιωματούχους του ελληνικού κράτους!

Το πλέον θλιβερό όλων όμως είναι το κίνητρο του Ελπιδοφόρου. Γιατί ένας Έλληνας αρχιεπίσκοπος πουλάει την ψυχή του στον Ερντογάν και την Τουρκία;

Εδώ είναι το πλέον σκοτεινό σημείο. Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εποφθαλμιά την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Γνωρίζει όμως ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έχει ήδη «προγράψει» και διαγράψει από την τελική επιλογή. Οι πληροφορίες μου θέλουν τον Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ως διάδοχό στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτό φυσικά το γνωρίζει και ο Ελπιδοφόρος. Με αποτέλεσμα να διαπράττει ένα έγκλημα κατά του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ένα έγκλημα με μοναδικό κίνητρο την προσωπική του ματαιοδοξία. Διότι ο Ελπιδοφόρος πουλάει την ψυχή του στον Ερντογάν, πιστεύοντας ότι ο τελευταίος θα τον βοηθήσει να ανέλθει στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρά τις αποφάσεις του Βαρθολομαίου.

Αυτή η στάση του υποδηλώνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κίνδυνος για την ενότητα των Ελλήνων και φυσικά της ομογένειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα δεν είχε καμία πρόθεση να συναντηθεί μαζί του, διότι στενοί τους συνεργάτες του είχαν μεταφέρει τα ανωτέρω. Δέχτηκε εντέλει να συναντηθεί έπειτα από πίεση παραγόντων της ομογένειας, οι οποίοι του τόνισαν ότι η συνάντηση δεν θα ήταν με τον ίδιο, αλλά με τον θεσμό του Αρχιεπισκόπου της Αμερικής. Ενός θεσμού που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ενότητα και συνοχή της ομογένειας. Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε μαζί του.

ΠΗΓΗ newsbreak

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.