Ποιοι τελικά κυβερνούν ποιούς;

Uncategorized

Ὑπῆρχε περίπτωσις νά πάῃ ἐπίσημος ἀντιπροσωπεία τῆς χώρας στίς ΗΠΑ καί νά μήν  συναντηθῇ μέ τίς ἑβραϊκές ὁργανώσεις; 

Κ Α Μ Μ Ι Α !

Αὐτό ἔκανε καί ὁ Μητσοτάκης. Ὄχι μόνον συναντήθηκε ἀλλά ἐκτενῶς εἶδαν μαζύ καί ὅλα τά θέματα, θά ἔλεγα τά ἐθνικά θέματα, πού ἀπασχολοῦν τήν χώρα ἀλλά πού προφανῶς, γιά ἀκόμη μία φορά, ἀποδεικνύεται πώς ἀπασχολοῦν καί τούς ἑβραίους ἄμεσα ! 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη με τους επικεφαλής και εκπροσώπους μεγάλων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων συζητήθηκαν και διεθνείς εξελίξεις, ενώ επισημάνθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, καθώς και η σημασία του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο και στη βάση της πεποίθησης ότι το Διεθνές Δίκαιο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας αποτελούν το μοναδικό πλαίσιο για την ειρηνική επίλυση διαφορών -πλαίσιο το οποίο η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει στην πράξη με συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος.

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής της American Jewish Committee, David Harris. Συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προοπτική εμβάθυνσης του σχήματος 3+1 στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ, όπως και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή. Ακόμη, αντηλλάγησαν απόψεις για το νομοσχέδιο για την ελληνοαμερικανική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία που προωθείται στο Κογκρέσο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ηγεσία της AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση προς την ηγεσία της Οργάνωσης για επίσκεψη στη χώρα μας μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε σε όλους τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την εξάλειψη του αντισημιτισμού και την εκπαίδευση των νεότερων γενεών σχετικά με τις θηριωδίες των ναζί, έχοντας αναλάβει από τον Απρίλιο την Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Στήν συνάντηση πού εἶχε μέ τούς ὁμογενεῖς μας, αὐτό πού ἀπασχόλησε τόν Μητσοτάκη καί στό ὁποῖο ἐκτενῶς καί ἴσως ἀποκλειστικῶς ἀνεφέρθη ἦταν οἱ ἐπενδύσεις ἤ ἀλλιῶς πόσο χρῆμα μποροῦν νά φέρουν στήν χώρα οἱ Ἕλληνες τῶν ΗΠΑ.

Οὔτε τό Αἱγαῖον, οὔτε οἱ προκλήσεις τῆς τουρκιᾶς, οὔτε οἱ προοπτικές τῶν συμμαχιῶν μέ χῶρες τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου, οὔτε οἱ ἀγωγοί οὔτε... Ἄ,ναί τόν ἀπασχόλησαν καί οἱ ψῆφοι, ἐννοεῖται : 

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα» τόνισε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας…   Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά κυρίως ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Σήμερα, ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν στην Ελλάδα δεν σχετίζεται μόνο με την κυβέρνηση. Εμείς παρέχουμε το πλαίσιο, ο ρόλος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στη δημιουργική ενέργεια των Ελλήνων να εκφραστεί…» 

Καταλάβατε τί ἀπασχολεῖ τούς μέν καί τούς δέ; Τό πιάσατε τό νόημα ; Διότι ἀμφότερες οἱ πλευρές στίς ΗΠΑ, τό ἔπιασαν καί ἔλαβαν καί το μήνυμα. Καί ἡ ἑβραϊκή καί κυρίως ἡ ἑλληνική πού προφανῶς εἶναι πολύ κοντά μέ τήν ἑβραϊκή…

Καί ἐν τέλει :

Ἀφοῦ δέν ἐνοχλεῖται οὐδείς ἀπό τέτοιου εἴδους ἐπαφές τί ἀσχολούμεθα ἐμεῖς; 

Ἔλα ντέ ! 

Υ.Γ. Μέ τόν Μπουρλᾶ τῆς πφάϊζερ, μπορεῖ νά μᾶς ἐξηγήσῃ κάποιος γιά ποιόν λόγον ἔπρεπε νά συναντηθῇ; … !!! 

Στις 12:30, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla. (ἀπό τό πρόγραμμα συναντήσεων τῆς Παρασκευῆς, ἐδῶ, ὅπου ὅπως διαβάσαμε συναντήθηκε τελικῶς καί μέ τόν Ἐλπιδοφόρο : 

Καί πώς συνδυάστηκαν τόσο …ὄμορφα οἱ συναντήσεις μέ Μπουρλᾶ καί Ἐλπιδοφόρο ! ! ! 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουρλα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο περιθώριο των συναντήσεων, στην ελληνική Μ.Α. στη Νέα Υόρκη

Διαβᾶστε καί δεῖτε καί τό βίντεο. 

  «Ἐμεῖς θά τά ποῦμε στήν Θεσσαλονίκη» λέει ὁ Κούλης, τοῦ Μπουρλᾶ. 

Τί θά ποῦνε ;  !!! 

 

ΠΗΓΗ Ἡ Πελασγική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.