“Το Χρέος θα γίνει ο τάφος μας! Όχι η Τουρκία!”

Uncategorized

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ – Οικονομολόγος

Με βάση την παραπάνω θέση μας, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε ότι η Γερμανία υποθάλπει την ελληνοτουρκική διένεξη, για τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού, για να μην αντιληφθεί την καταλήστευσή του και την υποθήκευση του εθνικού πλούτου του και της εθνικής του ανεξαρτησίας και λαϊκής του κυριαρχίας στο διηνεκές,  με πρόσχημα το Χρέος.

Γνωρίζοντας ότι το χρέος ούτε πληρώνεται ούτε και πρέπει, αλλά  διαγράφεται, επειδή είναι προϊόν λεόντειας συμφωνίας. Λόγος που η διαγραφή του είναι μια πράξη πατριωτισμού! Μια κίνηση ΜΑΤ που θα ακυρώσει τα εγκληματικά γερμανικά σχέδια εις βάρος της Ελλάδας. Λόγος που μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να την φέρει εις πέρας! Απαιτώντας, εδώ και τώρα, τη διαγραφή του χρέους, σαν προϊόντος λεόντειας, καταπλεονεκτικής  συμφωνίας! 

Και εξηγούμε γιατί: Λόγω της διαφοράς της εσωτερικής αξίας του χρήματος, με το οποίο οι γαλλογερμανικές τράπεζες – καζίνα, (αγορές) δανείζουν τον Νότο και του χρήματος που τα κράτη του Νότου εξοφλούν τα δάνειά τους. Το χρήμα των δανειστών είναι σκέτο χαρτί, αφού προέρχεται από το εκδοτικό μηχάνημα της ΕΚΤ, με  βάση το νόμο αιμοδότη τους 123 της ΣΛΕΕ που επιτρέπει στους ιδιώτες (εμπορικές τράπεζες, αγορές) να δανείζονται από την ΕΚΤ αλλά το απαγορεύει στους φυσικούς δικαιούχους του, που είναι τα κράτη της ΟΝΕ, έναντι της εκχώρησης στην ΕΚΤ, του εκδοτικού τους προνομίου! Απόδειξη για ποιους έγινε η ΟΝΕ. Με στόχο τα κράτη του Νότου, με τις μικρές εμπορικές τράπεζες, για να δανείζονται από τις αγορές, με την υπογραφή και των κυβερνήσεων του νότου! 

Σε αντίθεση με τα κράτη του Νότου, που εξοφλούν τα δάνειά τους, με χρήμα από τα φορολογικά τους έσοδα. Δηλαδή, με πραγματικό πλούτο, αφού το εθνικό εισόδημα ενσωματώνει την αξία των ανθρωποωρών που καταβλήθηκαν για τη δημιουργία του. Η απάτη των δανειστών, συνίσταται στο ότι μας δανείζουν σκέτο χαρτί και μας κατάσχουν, πραγματικό πλούτο. 

Λόγος που το χρέος αυτό, δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να πληρωθεί, επειδή είναι προϊόν  λεόντειας συμφωνίας. Επειδή η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας (η παραγωγή στη μονάδα του χρόνου) για τη δημιουργία εθνικού εισοδήματος, για την αποπληρωμή του χρέους, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ταχύτητα με την οποία το εκδοτικό μηχάνημα της ΕΚΤ «παράγει» (εκτυπώνει) χάρτινο πλούτο, που η ΕΚΤ δανείζει τσάμπα στις αγορές, για να δανείζουν την Ελλάδα, είτε, σαν κεντρικοί δανειστές του νότου, μέχρι το 2008 που χρεοκόπησαν, είτε μέσω της ΑΕ EFSF/ESM  από το 2010 και μετά, που είναι το καμουφλάζ των αγορών, αφού οι αγορές είναι οι πιστωτές της ΑΕ EFSF/ESM. Αυτές επιβάλλουν τα μνημόνια για τη δική τους διάσωση.

Λόγος που το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να διαγραφεί, κατά το υπερβάλλον ποσό του, πάνω από το χρέος του έτους 2001, ύψους 163 δις ευρώ, δεδομένου ότι από το 2002 τέθηκαν σε κυκλοφορία τα χαρτονομίσματα του ευρώ. Επειδή οι αγορές με την κυκλοφορία του κοινού νομίσματος (ευρώ) πλούτισαν παράνομα, εις βάρος των λαών του Νότου, καταχρώμενες ένα αποκλειστικά, κρατικό προνόμιο, με τη συνενοχή και των κυβερνήσεων του Νότου. Αν το ΑΕΠ του 2020 είναι 165,8 δις ευρώ, τότε το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ είναι  163,1: 165,8 = 98,4%. Αυτό είναι το νόμιμο χρέος της Ελλάδας το 2020.

Αιτία της υπερχρέωσης της χώρας, συνεπώς, μέχρι το 2009, είναι η μετατροπή του χρήματος της ΕΚΤ σε εμπόρευμα προς όφελος των αγορών και οι υπέρογκες ελληνικές εξοπλιστικές δαπάνες. Από το 2010 και μετά, η δημοσιονομική πειθαρχία (περικοπή ρευστότητας) για τον εγκλωβισμό του Νότου στην ύφεση και την υπερχρέωση. Επειδή χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατη η αποπληρωμή του χρέους, που είναι το ζητούμενο της Γερμανίας.. Λόγος που η Γερμανία δεν αίρει τη δημοσιονομική πειθαρχία επειδή η καταστροφή συμφέρει τους δανειστές – αγορές που χρειάζονται κεφάλαια σε τρέχοντα χρόνο, για την αποπληρωμή των ομολόγων τους που λήγουν, για να αποφύγουν την πτώχευση. Και αυτό κάνουν με τα τρία μνημόνια που παραμένουν σε ισχύ, αφού δεν έχουν αρθεί οι μνημονιακοί νόμοι (περικοπές, μισθών συντάξεων, υπερφορολόγηση, δέσμευσή της δημόσιας περιουσίας για ένα αιώνα, άρση της ασυλίας της χώρας κ.ο.κ.).

Και όχι για την μείωση του χρέους, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ψεύτης και κλέφτης κύριος Σόϊμπλε.  Παραβιάζοντας βάναυσα και τη ρήτρα αλληλεγγύης του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ, που απαγορεύει το δανεισμό με μνημόνια. Με συνεργούς της Γερμανίας και όλα τα κράτη (ελίτ) της ΟΝΕ, με μοναδικό τους άλλοθι τη μεταξύ τους συνενοχή. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία μετέτρεψε το ελληνικό χρέος προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες, ύψους 75 δις ευρώ, σε χρέος προς τα κράτη της ΟΝΕ («γερμανό φορολογούμενο»)  με το διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010, για να μη μπορεί η Ελλάδα να το αθετήσει, με βάση το δικαίωμα που δίνει στα κράτη το διεθνές δίκαιο, χωρίς η τότε ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει. Και στη συνέχεια, σε εγγυημένο χρέος προς την ΑΕ EFSF/ESM με το μνημόνιο του Ιούνη του 2010, παρότι το EFSF δεν ήταν ο δανειστής. Για την υποθήκευση του εθνικού πλούτου και των υδρογονανθράκων, στις αγορές, μέσω της καταστροφής και της υπερχρέωσης, για τη δική τους διάσωση. 

Σήμερα το εγγυημένο χρέος προς την ΑΕ EFSF/ESM ανέρχεται στα 217,1 δις ευρώ σε σύνολο χρέους 344 δις ευρώ. Τόση είναι η αξία του υποθηκευμένου εθνικού μας πλούτου, στις αγορές και έπεται συνέχεια. Αίροντας και την ασυλία της χώρας, με την Σύμβαση δανειακής Διευκόλυνσης (ΣΔΔ) της 8/5/2010, κατά το «μπάτε σκύλοι αλέστε» και ενάντια στο διεθνές δίκαιο που το απαγορεύει! 

Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να βάλει τέλος στην νέα εθνική μας καταστροφή, μέσα από ένα ακομμάτιστο, ενωτικό, συνδικαλιστικό κίνημα, για τη διαγραφή του χρέους, με δύναμη κρούσης τη μαζικότητά του, ώστε να μπορεί να παραλύει την οικονομία και από τον …καναπέ του! Αυτό θα τον αναδείξει σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, απέναντι σε μια αναξιόπιστη πολιτική ηγεσία, όπως και οι προηγούμενες άλλωστε. Αν όχι, το χρέος θα μας καταπιεί σα χώρα και σαν έθνος. Η τύχη μας και η τύχη της Ελλάδας στα χέρια μας.

ΠΗΓΗ militaire

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.