Γκάλοπ

Uncategorized

 Όθων Κουμαρέλλας

Έχουμε ενάμιση χρόνο που ενέσκηψε η πανδημία και στη χώρα μας.

Τι είχαμε τους πρώτους 9 μήνες;

Είχαμε κρούσματα, νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους με διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα.

Μετά τον Ιανουάριο του 2021 ήλθαν τα «σωτήρια» εμβόλια και ξεκίνησε η περίφημη επιχείρηση «ελευθερία».

Μέχρι την 31η Ιουλίου 2021 είχαν εμβολιαστεί πλήρως 5.165.666, δηλαδή, το 61,50% του ενήλικα πληθυσμού ηλικίας άνω των 20 ετών. Σήμερα ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει περίπου το 70% του ενήλικα πληθυσμού με αριθμό εμβολιασμένων 5.845.265.

Τι έχουμε τώρα μετά από 8 μήνες έναρξης των μαζικών εμβολιασμών;

Κρούσματα, νοσηλείες, διασωληνώσεις, θανάτους, με διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, όπως και πριν τους εμβολιασμούς…

Με εμβολιασμένο το 70% του ενήλικα πληθυσμού δεν θα έπρεπε να είχαμε δει κάποια διαφορά;

Πολύ μικρή έως αμελητέα, λοιπόν, για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία, εν τω συνόλω, η προσφορά των μαζικών εμβολιασμών στη τιθάσευση της επιδημίας μέχρι τώρα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

Θα πει κάποιος εντάξει, αλλά είναι οι ανεμβολίαστοι πια που «παράγουν» τα κρούσματα, τις νοσηλείες, τους θανάτους, γι’ αυτό δεν βλέπουμε σοβαρές διαφορές με την περίοδο πριν τα εμβόλια.

Ωραία, είναι οι ανεμβολίαστοι. Αλλά αυτοί πια είναι μειονότητα. Είναι 2.555.000 και «παράγουν» τα ίδια ή και περισσότερα σοβαρά περιστατικά από τα 8,4 εκατομμύρια πριν τους εμβολιασμούς;

Διότι τα παιδιά και οι νέοι κάτω των 20 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να δίνουν ελάχιστο ποσοστό των περιστατικών και γύρω στο 12% του συνόλου, κατά κανόνα ελαφρά, ενώ εξακολουθούν να μη δίνουν θανάτους εδώ και μήνες. Οι σημειωθέντες θάνατοι σε ηλικίες κάτω των 20 ετών είναι για ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας μόλις 3 -και ο τελευταίος σημειώθηκε στις 4 Απριλίου, σχεδόν 5,5 μήνες πριν από σήμερα, τότε που δεν διανοείτο κάποιος να εμβολιάσει νέους κάτω των 20 ετών και δεν υπήρχε ούτε η παραλλαγή Δ.

Ωστόσο, εάν πράγματι είναι μόνον οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται, νοσούν και πεθαίνουν από τον κορωναϊό, είναι τόσο λίγοι που έχουν απομείνει μαζί με τα παιδιά σε σχέση με τους εμβολιασμένους, που σύντομα δύσκολα θα μιλάμε γι’ αυτούς. Διότι, με τους ρυθμούς εξάπλωσης της επιδημίας (συστηματικά πάνω από το 2% ο ημερήσιος δείκτης θετικότητας), είναι ζήτημα δύο, το πολύ τριών μηνών, να επιτύχουν πλήρη ανοσία μέσω της φυσικής νόσησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το «πολύτιμο» green pass, ενώ ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό εξ αυτών θα εμβολιαστεί επίσης.

Επειδή, με τον σημερινό ρυθμό -γύρω στους 20.000 νέους εμβολιασμούς την ημέρα-, σε τρεις μήνες από σήμερα θα έχουν εμβολιαστεί επιπλέον 1.800.000 άτομα και το ποσοστό των εμβολιασμένων θα φτάνει το 91% του ενήλικα πληθυσμού. Αλλά ας πούμε ότι θα εμβολιαστεί μόνον 1 εκ. μαζί με πολλούς εφήβους. Οι υπόλοιποι, προφανώς, θα έχουν αρρωστήσει όλοι, θα έχουν επιζήσει, ή θα έχουν πεθάνει. Αυτό σημαίνει καταληκτική ημερομηνία μέχρι το πολύ τα Χριστούγεννα.

Και τότε τι θα απογίνουμε χωρίς…. βαρβάρους;;;;;;;;;

Διότι, είτε η επιδημία θα εξαφανιστεί, αφού θα έχει επιτευχθεί το περίφημο τείχος ανοσίας μέσω συνδυασμού εμβολιασμών και (λιγότερο) φυσικής νόσησης, είτε θα συνεχίσει ακάθεκτη να προσβάλλει αποκλειστικά τους εμβολιασμένους, που θα παραμένουν ευάλωτοι, μέχρις ότου αποκτήσουν στην πλειονότητά τους κι αυτοί, ανοσία από φυσική νόσηση, ανεξαρτήτως των δόσεων που θα λαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί;

Το πρώτο, ή το δεύτερο;

ΠΗΓΗ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.