ΠΑΣΟ YΓEIΑΣ: Πρώτο στάδιο επιτήρησης;

Uncategorized

Marc Amblard, νομικού, λέκτορα του Πανεπιστημίου Aix en Provence

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Αρκετές φαινομενικά ανεξάρτητες καινούριες τεχνολογίες θα συγκλίνουν για να οδηγήσουν σε ένα σύστημα ελέγχου που θα τροποποιήσει βαθιά την καθημερινή ζωή των πολιτών. Τέσσερα στάδια αναμένονται. Παρουσιάζουμε εδώ μια γρήγορη επισκόπηση.

Βήμα 1: Το υγειονομικό πάσο, του οποίου ο κωδικός QR μεταφορτωμένος στο τηλέφωνο είναι η ψηφιακή αναπαράστασή του. Ο καθένας θα μπορεί να αποδείξει αν είναι εμβολιασμένος ή όχι. Χωρίς αυτό το πάσο, πρέπει να φοβόμαστε ότι οι πόρτες της σύγχρονης ζωής θα είναι κλειστές. Το θέμα είναι αρκετά επίκαιρο και γνωστό και άρα περιττό να επεκταθούμε σ’ αυτό.

Βήμα 2: Ο μηχανισμός πλήρους ψηφιακής αναγνώρισης. Εταιρείες, όπως η Thales, συνεργάζονται σ’ αυτόν χρόνια τώρα με κυβερνήσεις. Θα λειτουργεί ως ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο ενσωματώνοντάς το. Με λίγα λόγια, θα μπορούμε να  αποδείξουμε την ταυτότητά μας με άυλο τρόπο (χωρίς την πλαστική ταυτότητα). Χρησιμοποιώντας το κινητό μας στην αρχή και με ένα υποδόριο τσιπ λίγο αργότερα (αυτό δοκιμάζεται ήδη σε δύο αφρικανικά κράτη). 

Καθώς τα χάρτινα πιστοποιητικά παραποιούνται εύκολα, ο καθένας μπορεί να αποδείξει ότι είναι εμβολιασμένος και ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια. 

Μια κοινοπραξία που ονομάζεται Alliance ID2020 επιφορτίστηκε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία. Συνεργάζεται με Accenture, Microsoft, το Rockefeller Foundation, Master Card, IBM, MIT, Safe Paths και την GAVI Global Alliance for Vaccines του Bill Gates.

Βήμα 3  : Το νέο ψηφιακό νόμισμα στο οποίο οι κεντρικές τράπεζες έχουν δουλέψει πολύ (το ψηφιακό πορτοφόλι ). Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, το ψηφιακό ευρώ είναι ήδη υπό μελέτη και η «κυκλοφορία» του προγραμματίστηκε για το 2026. Με βάση την τεχνολογία blockchain, θα κάνει όλες τις νομισματικές ροές πλήρως ανιχνεύσιμες και ελεγχόμενες. Θα είναι λοιπόν δυνατό να απενεργοποιηθεί πολύ εύκολα ο λογαριασμός ενός ατόμου το οποίο οι αρχές υποπτεύονται για παράνομη δραστηριότητα. [σ.τ.μ.: και ενός αντιφρονούντα, εννοείται].

Όπως μπορούμε να δούμε, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια  πλήρης ψηφιακή ταυτότητα, αναμειγνύοντας δεδομένα υγειονομικά (εμβόλιο), αστικά και τραπεζικά δεδομένα, που είναι αδύνατο να παραποιηθούν.

Βήμα 4  : Το Διαβατήριο Διαδικτύου. Αυτός ο μηχανισμός θα αποτελέσει το τελευταίο στάδιο του συστήματος ψηφιακού ελέγχου. Εάν η κυκλοφορία στο Διαδίκτυο είναι σήμερα δωρεάν για όλους, πιθανότατα δεν θα είναι πλέον, δεδομένου ότι προβλέπεται η δημιουργία ενός είδους εικονικής άδειας πρόσβασης που θα μας χορηγείται υπό την επιφύλαξη μιας περιοδικής επανεξέτασης της διαδικτυακής μας δραστηριότητας. 

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν αυτό το μηχανισμό ως εργαλείο εξάλειψης όλων των αντιφρονούντων από το Διαδίκτυο. Είναι αλήθεια ότι στην υπερ-ψηφιοποιημένη κοινωνία που έρχεται, η στέρηση του Διαδικτύου θα σημαίνει αποβολή από την κοινωνία.

Μην ανησυχείτε, ωστόσο, αφού αυτή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που μας ετοιμάζουν, με την ευγενική συνεργασία της Big Pharma, της Big Data και της Big Tech, που θα κυριαρχούν στη ζωή μας, δεν έχει άλλο σκοπό παρά να την κάνει  πιο ασφαλή, πιο βολική, πιο πράσινη , με λιγότερες ανισότητες και πιο ουσιαστική…

Ας θυμηθούμε τι είχε γράψει ο ιδρυτής του Φόρουμ του Νταβός, Κλάους Σβάμπ, σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε στις αρχές του 2016  : «Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα οδηγήσει σε συγχώνευση της σωματικής, της βιολογικής και της ψηφιακής ταυτότητας. “

Ο φόβος που δημιουργήθηκε από τον Covid-19 ήταν η ευκαιρία επιτάχυνσης των  διαδικασιών, εξασφαλίζοντας τη συγκατάθεση των λαών.

 

ΠΗΓΗ https://www.bvoltaire.fr/lepassesanitairepremieredesquatreetapesdufutursystemedecontrolenumerique/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.