• Επικοινωνία
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Φίλοι Οσίου Νικοδήμου
No Result
View All Result
Home ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Uncategorized

Ελληνορθόδοξο μήνυμα αισιοδοξίας από τους μαθητές μας

10 Σεπτεμβρίου, 2021
in Uncategorized
0
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παναγιώτης Μυργιώτης, Μαθηματικός

Τη στιγμή που ο μαθηματικός της τάξεως ετοιμάζεται να υποβάλλει την καθιερωμένη ερώτηση: «ποιό μάθημα έχουμε σήμερα;». Ακούγεται η φωνή της Φωτεινής «Κύριε, κύριε…». Ο σεβάσμιος, λόγω ηλικίας, καθηγητής, απευθύνεται προς την Φωτεινή «Ορίστε Φωτεινή, τι έχεις να μας πεις…». Πολλά θυμήθηκε ο καθηγητής εκείνη τη στιγμή… μα πάνω από όλα τη γλυκιά του εγγονή, τη Φωτεινούλα, όπως με περισσή αγάπη την ονομάζει. Άκουσε και είδε τη Φωτεινούλα να του φωνάζει: «Παππού, να πω εγώ την προσευχή…».

Γρήγορα συνειδητοποίησε ο κ. καθηγητής ότι η εγγονούλα του βρίσκεται μακριά του και τώρα του μιλάει μια άλλη Φωτεινή. Η καλή του μαθήτρια, η Φωτεινή. Τι του έλεγε η μαθήτριά του; Να κάνουν προσευχή. Εξεπλάγη ο κ. καθηγητής γιατί ήταν η δεύτερη διδακτική ώρα και η προσευχή γίνεται στην αρχή της ημέρας, την πρώτη διδακτική ώρα και ρώτησε γεμάτος αγάπη και απορία, συγχρόνως, μήπως μπέρδεψε τις ώρες. Η απάντηση της Φωτεινής, την οποία επιβεβαίωσαν και οι υπόλοιποι συμμαθητές της ήταν: για να προλάβουν να δουν την ταινία την πρώτη ώρα δεν έκαναν την προσευχή της ημέρας.

Με πόνο ψυχής, γιατί παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε άλλο τμήμα, την πέμπτη διδακτική ώρα ζήτησαν να γίνει προσευχή, ο καλοκάγαθος δάσκαλος ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά για την παράλειψη και τόνισε πόσο κακό είναι να βάζουμε την ταινία πάνω από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Η μέρα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με την δοξολογία και τις ευχαριστίες προς τον Πανάγαθο Θεό. Μετά από αυτά έγινε η προσευχή και άρχισε κανονικά το μάθημα. Με την ευλογία του Κυρίου.

Με την κρίση του ιού, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των παιδιών δεν γίνεται πλέον ομαδική προσευχή στα σχολεία. Κάθε τμήμα κάνει την προσευχή στην τάξη του. Με το άγχος της δουλειάς και την πίεση του χρόνου πολλές φορές ξεχνάμε την… προσευχή και όταν τα παιδιά μας το θυμίζουν ενίοτε σφυρίζομε αδιάφορα. Άλλα προέχουν, εκείνα που ενισχύουν τον εγωισμό και την υπερηφάνεια των παιδιών, που μπερδεύουν το θράσος με το θάρρος και την αναίδεια με την κοσμιότατη και ευγενική ελεύθερη έκφραση παιδικής γνώμης.

Ούτε όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τις ταινίες έναντι του Χριστού και ούτε διαπαιδαγωγούν κακώς τους μαθητές. Κυρίως η σημερινή γενιά των μαθητών μας αγωνιά και αναζητεί την Αλήθεια και επιζητεί τον Θεό. Οι Φωτεινές υπάρχουν και είναι πολλές. Είναι η κρίσιμη μάζα-ζύμη για να κτιστεί η αυριανή ελληνορθόδοξη κοινωνία της πατρίδος μας Ελλάδας. Σε γερές και υγιείς βάσεις. Να προσέξουμε και να ενθαρρύνουμε όλες τις Φωτεινές που αψηφούν τη μόδα και αναζητούν τον Χριστό. Να στηρίξουμε τα νεαρά παιδιά, τους μαχητές της Ορθοδοξἰας και ο Κύριος θα ευλογήσει και θα πολλαπλασιάσει πλουσίως τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Οι «Φωτεινές» ανοίγουν τον δρόμο, εμείς οι μεγαλύτεροι να προσευχηθούμε για τα παιδιά αυτά. Τα υπόλοιπα ας τα εναποθέσουμε στα χέρια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

 

Υ.Γ. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλή σύμπτωση.

Σημ: Έχει δημοσιευθεί στο Φ28 του περιοδικού ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth

ΣχετικάΆρθρα

Τήν Ὡραιότητα τῆς Παρθενίας σου

19 Μαρτίου, 2023

Κήρυγμα είς τήν τρίτη Παρασκευή τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου 2023

19 Μαρτίου, 2023

Ὁ Κανὼν τοῦ Ἀκαθίστου Ύμνου

19 Μαρτίου, 2023

Ἰδιόμελα τῆς πρώτης Ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν

5 Μαρτίου, 2023
Φόρτωσε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία Νέα

Ὁ Κανὼν τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου

19 Μαρτίου, 2023

Επιστολή ενός φυλακισμένου προς την μητέρα του…

31 Ιανουαρίου, 2021

Ιβερμεκτίνη (Scaball) – Το φάρμακο “λύση” εναντίον του κορωνοϊού!

3 Ιουλίου, 2021

Ὁ Κανὼν τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου

19 Μαρτίου, 2023

Τήν Ὡραιότητα τῆς Παρθενίας σου

19 Μαρτίου, 2023

Κήρυγμα είς τήν τρίτη Παρασκευή τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου 2023

19 Μαρτίου, 2023

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

Μενού

  • Πολιτική απορρήτου
  • Όροι Χρήσης

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube

No Result
View All Result
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • Επικοινωνία

© 2022 Φίλοι Οσίου Νικοδήμου

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00