Μητροπολίτης Καρπενησίου σε Πέτσα: «Δεν είμαστε μαζί» – Ιερό και ακριβοπληρωμένο «ράπισμα» στις ασέβειες της κυβέρνησης!

Uncategorized

 Ελευθέριος Ανδρώνης

Μητροπολίτης Καρπενησίου:

Μια ακριβοπληρωμένη, πέρα για πέρα αληθινή και καθόλα δίκαιη απάντηση έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όταν επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιο, για να του ζητήσει τη συνδρομή της Εκκλησίας στη προσπάθεια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας ώστε να φτάσει το μήνυμα “εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε”, και είναι καλό για όλους και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα αυτό το μήνυμα», ήταν τα λόγια του Στέλιου Πέτσα, απολύτως ευθυγραμμισμένα με τη Καισαροπαπική λογική Μητσοτάκη, που έφτασε στο σημείο να θέλει να ορίσει σε Μητροπολίτες, τι ακριβώς να λένε στο κήρυγμα τους

Οι ευστοχότατες απαντήσεις του Μητροπολίτη Γεώργιου στις εξωφρενικές αξιώσεις της κυβέρνησης, που προσπαθεί να μετατρέψει την Εκκλησία από κιβωτό Σωτηρίας ψυχών σε οργανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, έβαλαν τα πράγματα στη πραγματική θέση τους:

«Μπορούμε (σ.σ. να μεταφέρουμε το μήνυμα), θεωρητικά μπορούμε, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόβλημα έχει θίξει την Εκκλησία αρκετά και οι εκκλησίες είναι πια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε; Ξέρετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός, όχι σαν διοίκηση, όλο αυτό το διάστημα και οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά που πάμε είναι άδειες. Δηλαδή να απευθυνθούμε που; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Αν ο κύριος Πέτσας ξαφνικά… «ξεχνάει» τους διωγμούς, τις αδικίες και τη στοχοποίηση που υπέστη η Εκκλησία – κλήρος και λαός- ειδικότερα στη διάρκεια του περσινού έτους, ο Μητροπολίτης Γεώργιος φαίνεται πως δεν ξεχνά τίποτα από αυτά. Οι Εκκλησίες ειδικά στην επαρχία αδειάζουν.

Και αυτό δεν είναι μονάχα αποτέλεσμα της επιδημίας αυτής καθαυτής, άλλα κυρίως του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε για 18 μήνες από τα μέσα ενημέρωσης που («καλή» ώρα…) επιδότησε η λίστα Πέτσα, για να παρουσιάζουν τα εκκλησιάσματα ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε:

«Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω επιστολές, e-mail, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό».

Φωνή λογικής από τον Μητροπολίτη. Μακριά από το σκεπτικό έμμεσων ή άμεσων εκβιασμών που εφαρμόζει η κυβέρνηση για μια ιατρική πράξη που είναι προαιρετική. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λειτουργήσει όπως θέλει. Η Εκκλησία τους δέχεται όλους αδιάκριτα, γιατί αυτό ορίζει το πνεύμα του Ευαγγελίου. Δεν είναι ρόλος της Εκκλησίας να δίνει ιατρικές συμβουλές, αυτός είναι ρόλος των γιατρών. Δεν είναι ο ρόλος της Εκκλησίας να διχάζει τον κόσμο και ΕΙΔΙΚΑ με ένα μη πνευματικό θέμα, άλλα να τον ενώνει και να τον προάγει προς την πνευματική προκοπή και σωτηρία του.

Και είναι αλήθεια πως οι υγιώς σκεπτόμενοι ποιμένες περπατούν σε τεντωμένο σχοινί και βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού δέχονται πιέσεις από όλες τις πλευρές και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ενωμένα τα ποίμνια τους. Να τα κρατήσουν μακριά από όλη αυτή τη φρενίτιδα, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υποδαυλίζει η κυβέρνηση με τα διχαστικά μέτρα που εφαρμόζει.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε:

«Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Μακάρι και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ. Και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε».

Καθαρά και ξάστερα πράγματα. Αυτό που ζητάει ο κ. Πέτσας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο περιβάλλον της Εκκλησίας. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί να γίνει η Εκκλησία επικοινωνιακό φόρουμ του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του κάθε «Μητσοτάκη» που νομίζει πως εξουσιάζει τα πάντα.

Ούτε αποτροπή από τον εμβολιασμό, ούτε προτροπή προς τον εμβολιασμό. Αυτή είναι η φυσική, η φυσιολογική θέση της Μάνας – Εκκλησίας. Όχι να φτάνουμε σε γραφικές και αθεολόγητες ακρότητες, τύπου «όποιος δεν εμβολιάζεται διαπράττει αμαρτία», ούτε τύπου «όποιος εμβολιάζεται θα χάσει την ψυχή του».

Αυτές οι ανοησίες οδηγούν τους χριστιανούς στα χαρακώματα, αντί να τους οδηγούν στην ενότητα που δίδαξε ο Χριστός.

Και έχει σημασία πως δεν το λέει κάποιος… «αρνητής», άλλα ο Μητροπολίτης Γεώργιος που δηλώνει ξεκάθαρα, πως όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κατά τη γνώμη του πρέπει να εμβολιαστούν.

Ο κ. Πέτσας απαντώντας στον Σεβασμιώτατο είπε:

«Θα ήθελα πραγματικά να μην νιώθετε σε καμία των περιπτώσεων μόνος όταν έχετε δίπλα την Κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς συλλόγους την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Για να λάβει την ακριβοπληρωμένη απάντηση από τον Μητροπολίτη Γεώργιο:

«Των Θεοφανείων οι τηλεοράσεις δείξανε πλάνα με αγιασμούς χωρίς μάσκες, με κόσμο και ήταν πλάνα παλαιοτέρων ετών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Και έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά που φάνηκε ότι σε όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία στοχεύθηκε. Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μία πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα».

Πραγματικά, να αγιάσει το στόμα του Σεβασμιώτατου!

Πώς αλλιώς να απαντήσει κανείς σε τέτοια υποκρισία, όταν ακούς από υπουργό αυτής της κυβέρνησης να λέει πως «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι μόνη της η Εκκλησία και έχει δίπλα της την κυβέρνηση»!

Πότε ακριβώς στάθηκε αυτή η κυβέρνηση δίπλα στην Εκκλησία;

Όταν αμόλησε όλα τα δημοσιογραφικά μπουλντόγκ για να στοχοποιήσουν εκκλησιάσματα, ιερείς και αρχιερείς;

Όταν φυλοκυβερνητικά sites «λιθοβολούσαν» με εμετικά άρθρα, αρχιερείς  και μοναχούς που έτυχε να κολλήσουν κορωνοϊό, χωρίς κανέναν σεβασμό για την ασθένεια τους;

Όταν έστελναν ρεπόρτερ για να βιντεοσκοπούν χριστιανούς να κοινωνούν, για να τους ρίχνουν στην αρένα με τα λιοντάρια, με νυχθημερόν διαπόμπευση και κατακραυγή στα κανάλια;

Όταν εμφάνιζαν βίντεο του 2015 ως βίντεο του 2021 για να κατηγορήσουν τους πιστούς;

Όταν μοίραζαν πρόστιμα και απαγόρευαν ακολουθίες και επιταφίους ενόσω αυτοί έκαναν υπαίθριες δεξιώσεις στην Ομόνοια ή περιφερόμενους θιάσους τραγουδιστριών;

Όταν σφράγιζαν ναούς με κίτρινες ταινίες και απαγόρευαν μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας, άλλα για πορείες στο κέντρο της Αθήνας σφύριζαν κλέφτικα;

Όταν η κυβέρνηση έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα των… νυχάδικων και των κομμωτηρίων και για τις Εκκλησίες… «το βλέπουμε από πρώτη του μηνός»;

Όταν για τα σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες η χωρητικότητα ατόμων ήταν μεγάλη και για τις εκκλησίες «μέχρι 9 άτομα»;

Όταν ποινικοποίησαν τη Θεία Κοινωνία, τον εκκλησιασμό τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2020, άλλα μέχρι και το Άγιο Φως;

Όταν απαγόρευσαν μέχρι και να χτυπήσουν οι καμπάνες;

Όταν έστελναν διμοιρίες αστυνομικών με μηχανάκια για να ψάχνουν σε στενά Ιερέα που… τόλμησε να κοινωνήσει πιστούς;

Που ακριβώς στέκεται η κυβέρνηση δίπλα στην Εκκλησία λοιπόν; Έτσι θα «προχωρήσουν μπροστά»; Αυτά δεν είναι «μπροστά», είναι ολοταχώς πίσω… στην εποχή των διωγμών των χριστιανών από Ρωμαίους αυτοκράτορες.

Τα… ξέχασε ο κ. Πέτσας όλα αυτά και άλλα πολλά; Νομίζει ότι απευθύνεται σε χρυσόψαρα;

Ο Μητροπολίτης φρόντισε να του υπενθυμίσει την αλήθεια:

«Δεν είμαστε μαζί».

Και φυσικά δεν φταίει η Εκκλησία σε αυτό.

Φταίει η κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε και δεν σέβεται την Εκκλησία.

Έγινε δυνάστης της Εκκλησίας. Και το εκκλησίασμα δεν το ξεχνά αυτό, όσα επικοινωνιακά παιχνίδια και αν επιστρατεύσουν.

ΠΗΓΗ sportime

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.