Άγιος Λουκάς -Ένα παγκόσμιο φαινόμενο στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία

Uncategorized

 

Ο Άγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο.

Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο. Η Θεϊκή παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου! Μισόν αιώνα Άγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας έναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές σαν Ιατρός σωμάτων και Χιλιάδες Ψυχές σαν Ιατρός Ψυχής .

Αγίασε σε εποχές ολοκληρωτικού σκότους. Για δεκαετίες ολόκληρες το Θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά. Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ΄ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος. 

Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση!

Στα χρόνια του το κόμμα εκτελούσε χωρίς δίκη όποιον τολμούσε να κάνει ακόμα και το σημείο του Σταυρού. 

Χιλιάδες μοναχοί εκτελέστηκαν χωρίς δίκη… 

Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν χωρίς λόγο…  

Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, μετέπειτα επίσκοπος Λουκάς , αντιμετώπισε με τρόπο μοναδικό δεκάδες κορυφαία κομματικά στελέχη του καθεστώτος και τις ποικίλες πιέσεις τους. Διώχθηκε , συκοφαντήθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. 

 Σε εποχές απόλυτης θρησκευτικής απαγόρευσης δεν κατέβασε ποτέ την εικόνα της Παναγίας από το Χειρουργικό θάλαμο! Όταν τον ανάγκασαν να το κάνει, απλά σταμάτησε να χειρουργεί… Χειρούργησε μόνο όταν ανέβηκε ξανά στον τοίχο η εικόνα Της! 

Ο ίδιος ο Στάλιν αποδέχθηκε το ράπισμα πίστης και αξιοπρέπειας του επισκόπου Λουκά ο οποίος απείχε από την απονομή (αντίδραση αδιανόητη εκείνη την εποχή) χαρίζοντας το χρηματικό ποσόν από το βραβείο Στάλιν στους πτωχούς. Για 55 ολόκληρα χρόνια προκαλούσε με την ζωή, την πίστη και τα λόγια του τις δυνάμεις του κακού και τις νικούσε καθημερινά αποδεικνύοντας το μεγαλείο της Θείας προστασίας! 

Ο Άγιος Λουκάς αποδεικνύει περίτρανα πως όποιον ο Θεός αποφάσισε να διατηρήσει, ούτε δεινά πολέμων, ούτε εξορίες σε πολικές θερμοκρασίες αλλά ούτε καν οι φυλακές της Υπέρ-Σιβηρίας μπορούν να λυγίσουν!

ΠΗΓΗ proskynitis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.