Πώς μπορεί να προφυλαχθεί κάποιος από τα μάγια

Uncategorized

 Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Για να φυλάγεστε από τα μαγικά και την ενέργεια των δαιμόνων, να έχετε όλοι – μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες – κρεμασμένο στο λαιμό σας τον τίμιο Σταυρό.

Τρέμουν οι δαίμονες τον τύπο του Σταυρού και φεύγουν μακριά όταν τον βλέπουν.

Άλλωστε, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στον Άγιο Ιωάννη τον Βοστρινό, που είχε εξουσία κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, τρία πράγματα φοβούνται περισσότερο· τον Σταυρό, το άγιο Βάπτισμα και τη Θεία Κοινωνία.

Να έχετε επίσης στο σπίτι σας, αλλά και μαζί σας, το Άγιο Ευαγγέλιο. Και φυσικά να το μελετάτε. Σε όποιο σπίτι υπάρχει Ευαγγέλιο δεν μπαίνει ο διάβολος.

Τα ανδρόγυνα πρέπει να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν έτσι τα άχραντα Μυστήρια. Προπαντός τα ανδρόγυνα να έχουν πίστη στερεή και ακλόνητη στον Κύριο και Αυτός θα διαλύσει τις ενέργειες των δαιμόνων.

Αν, για την ολιγοπιστία μερικών Χριστιανών, οι δαίμονες παρουσιάζουν διάφορα φαντάσματα, είτε σε τάφους είτε σε σπίτια είτε αλλού, να καλείται ιερέας, να γίνεται αγιασμός και να ραντίζεται ο τόπος. Έτσι, με τη Θεία Χάρη, διαλύεται κάθε δαιμονική ενέργεια.

Τέλος, όταν ένας Χριστιανός πρόκειται να χτίσει σπίτι ή να κατασκευάσει καϊκι κ.ό.κ., ας προσκαλεί έναν ιερέα να του κάνει αγιασμό και να διαβάσει την κατάλληλη για την περίσταση ευχή της Εκκλησίας μας.

ΠΗΓΗ isychastis7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.