Τα 4 λάθη στον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Uncategorized


ΛΑΘΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ του κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ στο ΑΤΤΙΚΟ

#ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ στο πρωτεύον άνω άκρο διότι, το πρήξιμο, ο πόνος, η διόγκωση των μασχαλιαίων λεμφαδένων θα επηρεάσουν την λειτουργικότητα του άκρου τις επόμενες ημέρες. Για αυτό εμβολιάζουμε στον αριστερό δελτοειδή στους δεξιόχειρες.

#Επειδή έχουμε συχνές «συγκινησιακές» λιποθυμίες, ιδίως στους άνδρες, μετά από ένεση, δεν τους αφήνουμε να σηκωθούν ασυνόδευτοι και τους καθίζουμε σε παρακείμενες καρέκλες ή κάνουμε ανάκλιση στην καρέκλα εμβολιασμού.

#Δεν είδα να μετράται η θερμοκρασία πριν την είσοδο. Επιβάλλεται! Δεν εμβολιάζουμε πυρέσσοντα!

#Γιατί χρησιμοποιείται τόσο μεγάλη βελόνα για την ένεση ενώ χρησιμοποιείται η ψιλή βελόνα για την αναρρόφηση της δόσης από το φιαλίδιο; Και η νοσηλεύτρια βάζει το καπάκι στη σύριγγα με το χέρι , κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

#Αυτά τα προσέχουμε, ιδίως όταν έχουμε να εμβολιάσουμε τον Πρωθυπουργό και παρίσταται ο επί κεφαλής Καθηγητής Λοιμωξιολόγος.

#Δεν κάνατε τα εμβόλια στους Στρατιώτες και στο Αγροτικό αγαπητέ;

#Σε αντίθεση με το Αττικό, η εικόνα που παρακολούθησα από τον Ευαγγελισμό ήταν άψογη.!!! Εργονομική διάταξη, δυνατότητα αμφοτερόπλευρης προσπέλασης, σωστές κινήσεις, ψηλάφηση σφύξεων από την γιατρό να δεί μηπως υπάρχει βραδυκαρδία που προοιωνίζει λιποθυμία! Σωστός επαγγελματισμός!

##Ο Bismarck έλεγε: Drei Professoren – Vaterland verloren! (μτφρ: Τρεις καθηγητές —χάθηκε η πατρίδα!) … Να το προσέξετε κε Πρωθυπουργέ!

 έγραψε στο facebook ο γιατρός Δημήτρης Γάκης (https://www.facebook.com/profile.php?id=100014275599790).

ΠΗΓΗ makpress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.