Ο Ιμάμογλου “χτυπάει” τα θεμέλια του ισλαμικού αυταρχισμού της Τουρκίας

Uncategorized
Πυρ και μανία είναι Ιμάμηδες στην Τουρκία από την κίνηση του δημάρχου Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου να εκδώσει βιβλίο για  100.000 παιδιά, το οποίο  αναφέρει τους Αλεβίτες ως ξεχωριστή θρησκεία προκαλώντας τριγμούς στον καθεστώς Ερντογάν. 
Ο Πρόεδρος του Τουρκμενικού Ιδρύματος Bektashi Özdemir Özdemir δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση στον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για το θέμα αυτό.
Ο Özdemir Özdemir, ο Πρόεδρος του Τουρκμενικού Ιδρύματος Alevi Bektashi, έκανε μια δήλωση σχετικά με την εκπροσώπηση των Αλεβιτών ως ξεχωριστής Θρησκείας σε βιβλίο που διανεμήθηκε στα παιδιά από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ένα θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου, την στιγμή που στη χώρα αγωνίζονται με την παγκόσμια επιδημία.
Πρόσφατα μέλη της μειονοτικής θρησκευτικής κοινότητας της Αλεβιτών της Τουρκίας ικετεύουν για λίγη προσοχή από την διεθνή κοινότητα, μετά τις διώξεις των μελών τους, αλλά και τους βανδαλισμούς των χώρων λατρείας τους, από τους ισλαμιστές του Ερντογάν.
Πριν δύο μήνες , ένας από τους τόπους λατρείας των Αλεβιτών στην Κωνσταντινούπολη, έγινε στόχος βανδάλων και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά πρόσφατα παραδείγματα μιας σειράς επιθέσεων εναντίον των θρησκευτικών θεσμών και των σπιτιών τους.

Ο Özcan Öğüt Αλεβίτης πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας του βιβλίου (“Makbul Alevilik”), αναφέρει ότι :Οι Αλεβίτες αποτελούν το 15-20% των 80 εκατομμυρίων πολιτών της σημερινής Τουρκίας, ενώ οι περισσότεροι Τούρκοι είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι.
“Οι Αλεβίτες  δεν έχουν ποτέ αναγνωριστεί ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των διώξεων και των επιθέσεων”.
Το ερώτημα για εμάς τους Έλληνες για όλα αυτά που παρακολουθούμε από μακριά στην γειτονική χώρα, είναι γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές τους ζωγραφίζουν σταυρούς έξω από τα σπίτια των Αλεβιτών και μιλούν για ξεχωριστή θρησκεία και κυρίως γιατί πραγματικά τους διώκουν, μήπως επειδή τους θεωρούν κρυπτοχριστιανούς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.